Am preluat aceasta reteta ca fiind pastrama de pui..dar..nu e :))))
Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.
Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive
pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))
pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinate:
ps. eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile
marinada 1:
2-3 linguri zahar
o lingura sare
ienibahar (cateva boabe)
2-3 foi de dafin
piper
apa
marinada 2:
sos de soia
2-3 linguri miere
sare
boia de ardei..vreo 2 lingurite
piper
ulei de masline
Modul de preparare e extrem de simplu.Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.
Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive
pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))
pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinate:
ps. eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile
marinada 1:
2-3 linguri zahar
o lingura sare
ienibahar (cateva boabe)
2-3 foi de dafin
piper
apa
marinada 2:
sos de soia
2-3 linguri miere
sare
boia de ardei..vreo 2 lingurite
piper
ulei de masline
Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :)))
Glumesc :P
Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita.
Dam la frigider pentru 24 ore.
O scoate,. o uscam bine cu un servet curat (din partea mea..poate sa fie si murdar :))) )sau..o intindem pe sarma cu carlige :))))), si preparam marinada doi prin amestecarea ingredientelor.
Punem carnitza noastra (vorba lui epu' :))) ), in marinada si-o ascundem iar la frigider pentru 24 ore (numa' Brandusa mai gateste o mancare in 3 zile :))) .
Asaaaa...
Scoatem, legam cu ata fiecare piept (Dia, fii cuminte, ala de pui nu la care te gandesti tu :))) ) dandu-i forma de sul, invelim in folie de aluminiu si-i aliniem frumos, ca la armata :))) si-i dam la cuptor.
Dupa 20 min. scoatem folia si dam inapoi la cuptor.
Striopim din cand in cand cu sosul lasat de carne si lasam pana se rumeneste.
Cand e rece..taiem ata si feliem.
bai..la inceput parca am zis ca-i simplu =)) dar nu e :)))))
Sursa
Miha, sa nu ma bati :))) dar nu-i pastrama :)))
hahahaha auzi la ea din partea mea poate sa fie si murdar hahaha , mor de ras aici.
RăspundețiȘtergeree super reteta dar mama mia...cata iscusinta :), cate marinade, cat timp...
arata super in orice caz, si ceapa verde de langa.
eu, anul asta nu mi-am luat inca ceapa verde, nu mi-a placut cum arata unde am vazut plus ca am auzit la stiri o poveste horror despre o superbacterie ca mi-e frica sa mai mananc verzituri, dar asta e la noi in NL nu la voi ...
Merci, Alina
RăspundețiȘtergereNoi am facut muuulte salate de cand s-a incalzit. Si puilor le place mult.
Sper sa fim ok:)))
pup. ms.
foarte bine ca ai facut, aici la noi este alta poveste cu verziciunile, este o super bacterie :-s care cica se gaseste pe unele verzituri de astea, dar aici la noi, stii ca de la noi aici provin bolile alea ciudate, a vacii nebune, febra Q, acu super bacteria, etc.
RăspundețiȘtergerebineinteles ca se mananca ...verziciuni dar acum de cand a aparut la stiri chestia asta parca am retineri.
oricum am mancat in oras in showarma etc, apoi stiu eu cum le-or fii spalat aia?
:D
Frumos Rezultat !!
RăspundețiȘtergereMarinada 1 are Proportiile urmätoare.
La 1 Litru de Apä se dä 70 g Sare si 30 g der Zahär.
Atuncia este Marinada hydroscopicä si reactioneazä osmotic.
Nu prea am folosit marinade, destul de rar. Am multe de invatat.
RăspundețiȘtergereZi frumoasa! ;)