Reteta preluata de pe Ardei iute. Apartine Anisoarei. Multumesc tare mult.
Ingrediente
- 4 oua
- 175 gr faina
- 100 gr malai
- 4 linguri apa rece
- sare
- 200 ml smantana
- 350 gr mazare (gata fiarta, am avut eu)
- 150 gr bacon (sau costita afumata)
- marar
- 100 gr unt (plus putin pt uns)
- o lingurita praf copt
- piper
Mod de preparare
Aluat
Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt.
Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic.
Se da la rece pentru 30 minute apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa cu furculita.
Se da la cuptor, preincalzit, pentru 15 minute la foc mediu, timp in care preparam umplutura:
Se bat bine cele 3 oua ramase, se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust, baconul taiat cubulete si mazarea.
Se adauga putin marar si se toarna deasupra aluatului usor copt. Punem cateva masline si bagam inapoi la cuptor.
Se mai lasa aprox. 20 min (sau pana se rumeneste usor)
Noi am servit-o alaturi de iaurt.
E foarte, foarte buna!
Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt.
Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic.
Se da la rece pentru 30 minute apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa cu furculita.
Se da la cuptor, preincalzit, pentru 15 minute la foc mediu, timp in care preparam umplutura:
Se bat bine cele 3 oua ramase, se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust, baconul taiat cubulete si mazarea.
Se adauga putin marar si se toarna deasupra aluatului usor copt. Punem cateva masline si bagam inapoi la cuptor.
Se mai lasa aprox. 20 min (sau pana se rumeneste usor)
Noi am servit-o alaturi de iaurt.
E foarte, foarte buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu