prajitura cu mure

Ingrediente

  • pt blat :
  • 5oua
  • un plic crema ciocolata cu gust de trufe si rom(dr.oetker)
  • 5linguri zahar
  • un varf cutit sare
crema: 400-500ml smantana dulce 150gr zahar 300gr mure un plic gelatina   glazura: 100gr ciocolata vrac o lingura smantana o lingura unt 
 

Mod de preparare

blatul:
se separa albusurile de galbenusuri
se bat albusurile spuma cu zaharul
se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza
se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min(depinde de cuptor)


crema:
smantana se bate bine impreuna cu zaharul
murele se scurg bine si se paseaza
se adauga peste smantana batuta
in zeama obtinuta prin scurgerea murelor se adauga plicul de gelatina
se lasa 2-3 minute apoi se dilueaza pe baie de abur
caldut se adauga in amestecul frisca-mure
se baga la frigider pentru  aproximativ 10 minute(pana cand compozitia incepe sa se lege
)

blatul racit se taie in doua pe orizontala
pe primul blat se intinde uniform crema, se aseaza al doilea blat
glazura:
pe baie de abur topim ciocolata impreuna cu untul si smantana
racim usor si intindem frumos peste prajitura.


 

3 comentarii:

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes