2kg visine
2kg zahar
visinele spalate si curatate de samburi
asezate frumos in vasul in care veti fierbe dulceata
un rand visine,unul zahar,
am lasat cam 4-5 ore apoi am pus la fiert la foc
mic
niciodata nu lucrez cu cantar sau ceas(deci nu ma intrebati gramaje si timp decat daca stiu exact cat am cumparat de la piata :))) ,iar cat timp a stat,..asta..mai greu...:d)
m-a mirat faptul ca dulceata nu a facut spuma,deci n-a fost necesar sa stau langa ea ;)
(daca face,curatati mereu spuma iar cu un servet umed stergeti ce se aseaza pe peretii vasului)
sa zicem c-am lasat cam 2ore...sper sa nu gresec prea tare
oricum eu verific in urmatorul fel:
cand vad ca s-a ingrosat putin pun 2lingurite cu dulceata intr-o farfurioara si le las la racit apoi verific consistenta(metoda cu perlutele pe farfurie mi-a dat gres,a iesit prea groasa)
am pus apoi in borcanele spalate si sterilizate(am pus fierbinte)am infiletat capacele si am invartit 10minute borcanele cu gura in jos)
dulceata de visine
gaby_d
●
vineri, 17 iulie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
-
Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
Blat 4 oua 150 gr zahar 5 linguri faina 2 linguri amidon 2 linguri apa 2 linguri ulei o lingurita praf copt un vf. cutit sare Crema...
-
La multi ani, Mona mea draga (Elena)! La multi ani, Cornel (Constantin)! La multi ani, Silviu (Constantin0! blat 3 oua 60 ml apa calduta 100...
-
Am implinit 34 de ani. Sunt mare, nu? Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si...
-
Daca ati testat "n" si "n" aluaturi si fie v-au incantat, fie nici prea, prea nici foarte , foarte, aluatul de la acest...
-
Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine. Se fac atat de simplu si dispar atat de repede. Multumesc Sara & Miki pentru retet...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu