Aluat:
250 grame faina
125 grame unt
1 ou
3 linguri lapte
sare
(pesmet de pus peste aluat, cand acesta este gata)
Se amesteca faina cu sare si se framanta repede un aluat din faina, untul rece taiat bucatele, ou si lapte. Se face o bila, se acopera si se lasa 30 de minute la frigider.
Intre timp preparati umplutura.
un piept de pui taiat si prajit usor de tot in tigaie cu ceapa topita , cu usturoi taiat marunt si cu ciuperci si ardei rosu, toate taiate marunt.Se calesc 15minute .
Eu am pus peste aceasta compozitie si o legatura de patrunjel taiat marunt.
Se scoate aluatul, se intinde si se pune in forma tapetata. Se taie marginile, se inteapa aluatul cu furculita si se presara putin pesmet. Se pune compozitia.
Separat se bat 4 oua cu 200 ml de smantana, sare, piper si ce alte condimente vreti , eventual si cascaval sau branza rasa si se toarna peste compozitie.
Cu marginile de coca, ce raman dupa ce se taie placinta, se pot face fasii mici pentru decor. ( Se serveste calda.
cateva observatii:
-eu o fac intotdeauna cu ceea ce am la momentul respectiv in casa:bacon,piept de pui,mezeluri,muschiulet ,chiar si friptura preparata cu o zi inainte am tocat-o si am pus-o in compozitie
-un gust deosebit ii va da un ardel copt(sau chiar si mai multi:d)
eu o fac asa:
pun aluatul de coca,dau la cuptor 15 minute ,o scot,torn umplutura,mai las 15minute apoi torn compozitia de ou,smantana si branza si las pana se rumeneste frumos
feliile de rosii puse deasupra,ii vor da un plus de savoare;).
pofta buna!
tarta QUICHE LORAINE
gaby_d
●
miercuri, 29 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
-
Blat 4 oua 150 gr zahar 5 linguri faina 2 linguri amidon 2 linguri apa 2 linguri ulei o lingurita praf copt un vf. cutit sare Crema...
-
PENTRU IEPURASI AM FOLOSIT: oua fierte tari cuisoare pentru ochisori boabe de piper pentru nasuc castraveti pt urechiuse marar pentru mustat...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Blat 4 oua mari un pahar zahar un pahar faina 3 linguri ulei un vf cutit sare o lingurita praf de copt 100 gr nuca macinata Crema ...
-
Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite. In...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu