100 g margarina, 200 g zahar si 5 linguri zahar, 5 oua, 350 g smantana, 2 linguri iaurt, coaja rasa de lamaie, 7 g bicarbonat de amoniu (1 pliculet), 280 g faina, 30 nuci, 400 g gem prune (sau orice altfel de gem acrisor)(eu am pus de prune)
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate: redusa)
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina frecata. Se adauga smantana si se freaca 5 minute in continuu. Se adauga coaja de lamaie. Intr-o cescuta se amesteca bicarbonatul cu cele doua linguri de iaurt si se adauga repede peste compozitie si se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca bine. Aluatul se pune intr-o tava in care s-a asternut o foaie de copt, se intinde bine si se pune in cuptorul incins (de vreo 10 min.) la foc mediu pentru 30 minute. Intre timp se amesteca gemul cu nucile coapte la microunde si tocate. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa pe aragaz (sau intr-un loc cald)5 min pana se prepara o bezea din cele 5 albusuri ramase si 5 linguri zahar. Peste blat se intinde gemul iar peste gem albusul si se da la cuptor incins bine pana se rumeneste un pic bezeaua. Se poate servi fie cand mai e calduta fie cand s-a racit deja.
prajitura ileana
gaby_d
●
marți, 28 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
-
Am implinit 34 de ani. Sunt mare, nu? Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si...
-
O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita. Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (ast...
-
Blat 4 oua 150 gr zahar 5 linguri faina 2 linguri amidon 2 linguri apa 2 linguri ulei o lingurita praf copt un vf. cutit sare Crema...
-
La multi ani, Mona mea draga (Elena)! La multi ani, Cornel (Constantin)! La multi ani, Silviu (Constantin0! blat 3 oua 60 ml apa calduta 100...
-
Zilele astea am avut mai multa treaba (inca mai am) si n-am avut timp sa pregatesc prajituri, sau orice alt desert. Intram in sevraj daca n...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu