una dintre cele mai simple, rapide şi fragede prăjiturele
Ingrediente
2 ouă
4 linguri unt topit
6 linguri zahăr
150 ml. apă călduţă
450 gr. făină albă
1 plic praf copt
coajă rasă de lămâie
o mână nucă uşor prăjită
vanilie
Mod de preparare
Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o aveţi. Se pune în tava unsă şi tapetată în prealabil, se întinde uniform un strat de gem (eu am făcut-o cu gem de prune), deasupra nucă prăjită fărâmată. Coca dată deoparte se mai amestecă cu puţină făină ca să fie mai tare şi se rade pe răzătoarea mare pe deasupra, uniformizând. Se dă la cuptor cam 40 minute şi când e gata se pudrează.
Tipsuri
1-eu am făcut din coca oprită, grilaj, n-am mai ras-o
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu