-Mama, imi mai pui?ca e asa de buna!
-Hai ca-ti dau de la mine.
-Nuuu, vreau din bucatarie.
-Lasa tu ca iti dau eu ca trebuie sa-i lasam si lui tata, ca nu am facut multa.
-Nu-i nimic, mi-o dai mie si lui ii faci o omleta ceva .
:))
Ingrediente
6-700 gr carne de vita
5-6 cartofi potriviti ca marime
doua cepe
doi morcovi
5-6 linguri ulei
o lingurita boia de ardei
o lingura pasta de tomate
cativa catei de usturoi, dupa gust
sare
piper
in plus - in cazul meu- lapte
am lasat carnea de vita in lapte , peste noapte; o fragezeste tare bine
O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.
Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine.
Adaugi carnea taiata cubulete, dar nu prea mici ca scade mult la fiert.
O rumenesti frumos pe toate partile dupa care adaugi ceapa curatata si tocata si morcovul curatat, spalat si taiat felioare. Mai calesti 5 minute dupa care adaugi apa fierbinte, dar nu exagerat de multa, sa treaca de doua degete peste nivelul carnii.Pui putina sare, capacul, pe care-l lasi usor ferit, si lasi la fiert initial la foc iute , pana da in clocot, apoi la foc mic, timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, spala-i si taie-i in 4.
Verifica cat de fiarta e carnea, daca e tare o mai lasi 10-20 minute , daca nu adaugi acum cartofii si completezi cu apa, cat sa cuprinda intreg continutul din cratita. Mai pui sare si pui din nou capacul.
Fierbi cam 20-25 minute la foc mic timp in care amesteci de 2/3 ori.
Nu e nevoie sa ingrosi sosul cu nimic, o va face amidonul din cartofi.
Adaugi boiaua, pasta de tomate (daca vrei mai multa...n-am nimic impotriva :)) ), si in ultimele 5,6 minute usturoiul pisat.
Vezi daca mai trebuie sare, pui si putin piper si gata.
-Hai ca-ti dau de la mine.
-Nuuu, vreau din bucatarie.
-Lasa tu ca iti dau eu ca trebuie sa-i lasam si lui tata, ca nu am facut multa.
-Nu-i nimic, mi-o dai mie si lui ii faci o omleta ceva .
:))
Ingrediente
6-700 gr carne de vita
5-6 cartofi potriviti ca marime
doua cepe
doi morcovi
5-6 linguri ulei
o lingurita boia de ardei
o lingura pasta de tomate
cativa catei de usturoi, dupa gust
sare
piper
in plus - in cazul meu- lapte
am lasat carnea de vita in lapte , peste noapte; o fragezeste tare bine
O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.
Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine.
Adaugi carnea taiata cubulete, dar nu prea mici ca scade mult la fiert.
O rumenesti frumos pe toate partile dupa care adaugi ceapa curatata si tocata si morcovul curatat, spalat si taiat felioare. Mai calesti 5 minute dupa care adaugi apa fierbinte, dar nu exagerat de multa, sa treaca de doua degete peste nivelul carnii.Pui putina sare, capacul, pe care-l lasi usor ferit, si lasi la fiert initial la foc iute , pana da in clocot, apoi la foc mic, timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, spala-i si taie-i in 4.
Verifica cat de fiarta e carnea, daca e tare o mai lasi 10-20 minute , daca nu adaugi acum cartofii si completezi cu apa, cat sa cuprinda intreg continutul din cratita. Mai pui sare si pui din nou capacul.
Fierbi cam 20-25 minute la foc mic timp in care amesteci de 2/3 ori.
Nu e nevoie sa ingrosi sosul cu nimic, o va face amidonul din cartofi.
Adaugi boiaua, pasta de tomate (daca vrei mai multa...n-am nimic impotriva :)) ), si in ultimele 5,6 minute usturoiul pisat.
Vezi daca mai trebuie sare, pui si putin piper si gata.
Ce bunatate, cred ca si eu as mai cere o portie :))
RăspundețiȘtergereSi crezi ca ti-as da? :))
ȘtergereFoarte buna! Pana la urma ce a mancat tata?:)
RăspundețiȘtergereNimic :)))
ȘtergereNu ii era foame cand a ajuns acasa :))
Zi frumoasa!
Tare mult imi place si mie.. si n-am mai facut de foarte mult timp!! Nu stiam pontul cu laptele la carne de vita, deci mercic de informatie!
RăspundețiȘtergerePupici
Si eu, Simo drag.
ȘtergereDe la Buni am citit pontul :))
Zi faina!
Minunata tocana de cartofi.....si eu o iubesc!
RăspundețiȘtergereSi noi, Dana.
ȘtergereZi buna!
Tare faza cu omleta :)))
RăspundețiȘtergereEste foarte buna tocanita, sunt sigura de asta! ;)
Pupici
Gaby, daca e asa buna fac si eu. Aaa, si mersi de pontul cu laptele, o sa fac si eu asa ;) Te pup!
RăspundețiȘtergereCe bunutza!
RăspundețiȘtergereCe buna este... si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de... el e expertul. Te pupam cu drag!
RăspundețiȘtergere:)
RăspundețiȘtergereO fi tocanita buna, dar dialogul e de milioane!