“Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire . Este o mincare
traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care
prepara bucate traditionale moldovenesti. ” – aşa îşi începea Anişoara
postarea despre părjoale (chiftele) care mi-a făcut o poftăăăă, de zile mari.
Ingrediente
Cu mâinile umede luaţi din compoziţie bile de carne pe care le aplatizaţi obţinând pârjoale cu o grosime de 1,5 -2 cm pe care le aşezaţi pe o tavă şi le daţi la rece pentru cel puţin o oră.
Bate ouăle rămase cu sare şi piper, adaugă făina şi lapte şi omogenizează bine să nu fie cocoloaşe.
Incinge tigaia grill, pune puţin ulei.
Trece pârjoalele prin compoziţia de ou şi prăjeşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Păstrează-le la cald până termini de prăjit toate pârjoalele apoi pune-le într-un vas termorezistent şi dă-le la cuptorul ptrîncălzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Serveşte-le calde, cu piure sau cartofi copţi sau simple cu o salată.
Ingrediente
- 700-800 gr carne tocata de porc
- 2-3 ouă
- 50 gr unt topit
- sare, piper
- ulei
- tigaie grill
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2-3 linguri lapte
- sare şi piper
Cu mâinile umede luaţi din compoziţie bile de carne pe care le aplatizaţi obţinând pârjoale cu o grosime de 1,5 -2 cm pe care le aşezaţi pe o tavă şi le daţi la rece pentru cel puţin o oră.
Bate ouăle rămase cu sare şi piper, adaugă făina şi lapte şi omogenizează bine să nu fie cocoloaşe.
Incinge tigaia grill, pune puţin ulei.
Trece pârjoalele prin compoziţia de ou şi prăjeşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Păstrează-le la cald până termini de prăjit toate pârjoalele apoi pune-le într-un vas termorezistent şi dă-le la cuptorul ptrîncălzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Serveşte-le calde, cu piure sau cartofi copţi sau simple cu o salată.
Foarte bune trebuie sa fie si gustoase.Seara placuta !
RăspundețiȘtergereVreau sa gust si eu din specialitatea asta!! :)
RăspundețiȘtergereBune trebuie sa mai fie parjoalele astea!!!ti-au mai ramas??
RăspundețiȘtergereE de retinut, fiecare zona a tarii are bunatatile sale proprii. Pup!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata , dar sunt sigura ca sunt grozav de bune !!!
RăspundețiȘtergereCe bune sunt!
RăspundețiȘtergereCe as manca si eu cateva... N-am mancat niciodata.. dar trebuie s-o pun pe vecina mea moldoveanca sa-mi faca :)
RăspundețiȘtergerePup
Delicioase aceste parjoale!
RăspundețiȘtergere