Sarmale de post cu ciuperci


500 gr orez
500 ciuperci (eu am pus galbiori si hribi)
3 cepe mari
un morcov
2 linguri mari cu zarzavat pentru iarna (contine morcov,ardei,gogosar,telina,patrunjel,pastarnac)
patrunjel verde
sare
piper
cimbru
1/2 lingurita boia iute
pasta tomate - o lingura
varza murata
o cana suc rosii
300 ml ulei
o 1/2 cana bors (optional)
apa

Cantitatile se pot mari in functie de mancaciosii casei :)). Eu am pus putin mai mult din fiecare.

Orezul se spala in  multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda orezul.
Punem vasul la foc mic si lasam sa se evapore apa, amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Adaugam putina sare, piper, boia si cimbru.Lasam la racit.

Curatam ceapa si o tocam marunt.La fel si morcovul.
Ciupercile fierte si spalate le dam prin masina de carne.
Punem ulei la incins si calim usor ceapa, adaugam morcovul, zarzavatul si mai calim 5 minute dupa care adaugam ciupercile si pasta de tomate si mai lasam cateva minute.
Amestecam totul cu orezul, punem si 50-100 ml suc rosii, patrunjelul spalat si tocat  si potrivim gustul de sare si piper.

Varzei ii scoatem cotorul si desfacem frunzele. Daca e acra o spalam in multe ape. A mea nu era acra deloc, de aceea am adaugat bors la fiert.
Daca e acra nu mai adaugati.
Rupem frunze de varza de marimea palmei , luam cate o lingura de compozitie si formam sarmalutza.
In vasul in care vom fierbe punem capace de borcane pe fundul lui,(sa nu le afumam) asta daca nu avem un vas roman sau vas de tuci.

Asezam sarmalele in vas, turnam sucul de rosii, cana de bors, punem o crenguta de cimbru si aprox 250 ml ulei.Completam cu putina apa sa cuprinda sarmalutele.

Lasam sa fiarba  la foc mic 2 ore jumatate - 3 ore.(trebuie sa fie bine fiarta varza, asta depinde de soiul ei, scoatem o sarmaluta  si gustam)


22 comentarii:

  1. Uhhhmmm, ce bine arata !! Si ce bune trebuie sa fie... O sa fac si eu sarmalute saptamana viitoare, ca mi-e prea pofta. :) Pupicei! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios de bine.!!!!Postul acesta le am ratat...insa as servi 2-3 de la tine...pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Gaby, ce pofta mi-ai facut de sarmale, dar mai e putin si mananc si sarmale. Multumiri de postare, voi salva reteta pentru cand nu mananc carne. Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bine arata... astept Craciunul sa ma satur de sarmale. Pup si o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai tot la o sarmaluta te invit si eu dar cu carnita.Apetisante le-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ptr sarmalutele cu ciuperci as renunta la cele cu carne! Delicios arata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne cat sunt de minunate! Azi nu am apucat sa le prepar dar le voi face cat mai curand! Pup Gabtzule drag si dulce!

    RăspundețiȘtergere
  8. ador sarmalutele astea cu ciuperci !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. n pactNingeeee...ningeee... Din pacate doar la tine pe blog. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat arata sarmalele tale :) Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. super, super sarmalute ,minunata reteta ,felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  12. Gabitza draga iti doresc sa iti aduca mosul tot binele din lume si multa sanatate!
    sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sarbatori fericite, Gaby! Sa ai parte de multa sanatate si liniste sufleteasca!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult, tuturor!
    Sarbatori frumoase, La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. Wow Gaby, iti admir talentul la impachetat sarmale, arata super. Parca simt deja aroma de sarmale si ciuperci, tare faina ideea. Sarbatori fericite si un an nou la fel de inspirat si plin de retete delicioase!!!!!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes