Una dintre cele mai simple retete de saleuri,cu extrem de putine ingrediente
aluat
150 gr unt
250 gr branza vaci
sare(dupa gust)
faina - 300 gr
pentru uns
mac
un ou
Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei.
In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece .
Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece.
Pe masa infainata intindeti cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime si taiati fasii de grosimea degetului.
In tava in care ati pus hartie pentru copt puneti "baghetele",le ungeti cu ou batut si presarati mac.
Dati la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se rumenesc usor.
aluat
150 gr unt
250 gr branza vaci
sare(dupa gust)
faina - 300 gr
pentru uns
mac
un ou
Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei.
In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece .
Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece.
Pe masa infainata intindeti cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime si taiati fasii de grosimea degetului.
In tava in care ati pus hartie pentru copt puneti "baghetele",le ungeti cu ou batut si presarati mac.
Dati la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se rumenesc usor.
Super rapide! Si mult mai sanatoase decat aluatul foietaj din comert....
RăspundețiȘtergereGaby, ai folosit branza de vaci proaspata sau telemea mai sarata?
RăspundețiȘtergereImi plac ! :) Frumoasa prezentarea !
RăspundețiȘtergeresuper delicioase :*
RăspundețiȘtergereDelicioase,am si eu o reteta asemanatoare.Te pup!
RăspundețiȘtergereFancy cake- exact! te pup.
RăspundețiȘtergereVasi- branza de vaci proaspata .Sare am pus dupa gust.
mire, multumesc frumos.
Emily, au fost :))
Flory, e reteta pe care-am folosit-o la placintelele cu branza (preluata de la Iepurila:)) ).Asa de mult mi-a placut incat m-am gandit ca n-au cum sa nu fie bune ;)
Te pup.
trebuie sa incerc si eu aluatul asta, ce bine au iesit!!!! pup
RăspundețiȘtergerearata foarte bine! ma servesc si eu..::))
RăspundețiȘtergereImi plac saleurile facute in casa!!!Sunt tare bune!Pup!
RăspundețiȘtergereMmmmm...delicos de bine arata!!Un an plin cu lucruri frumoase sa ai!!pupici
RăspundețiȘtergereCe dor imi era de niste saleuri.. Din pacate mie nu prea mi-au iesit.. s-au cam uscat.. Am salvat reteta. Pupici
RăspundețiȘtergereGaby, iti multumesc pentru reteta, o sa le fac si eu cat de curand. Inca o data, multam fain!
RăspundețiȘtergereiepuras:))) am scris in comentarii ca-i reteta ta de aluat de mini tarte/placintele.
RăspundețiȘtergereacu' o iei tu de la mine? :))))
am pus unt mai putin da' iese la fel de fain.
te pup!
multumesc frumos fetelor!
RăspundețiȘtergereDa, Gaby, o iau, ca-s alte proportiile si sunt incercate de mana ta:) Eu nu m-am incumetat sa le schimb pt saleuri, asa ca acum merg pe mana ta! Te pup!
RăspundețiȘtergereCe as rontai o legatura :):) ....
RăspundețiȘtergereNiciodata nu este prea tarziu, nu?!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI si sa ai un an implinit!
Cu drag
Gaby, le-am facut, au fost absolut minunate. Eu am mai pus si 50 gr de parmezan ras. Multam fain!
RăspundețiȘtergereTe pup, Iepuras. Si piticii mei au intrebat "nu mai ai betze de alea"?:)))) Eu ma gandisem la ceva cascaval. Cred c-au fost bunutze. Seara faina!
RăspundețiȘtergerebune!!!!!!!
RăspundețiȘtergerebune!!!!!
RăspundețiȘtergere