O delicioasa combinatie preparata special pentru provocarea Dulce ROMANIE2011 -editia de noiembrie.
Imi plac prajiturile simple.
Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))
Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel.
Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.
Merita s-o incercati, sincer!
Ingrediente
3 oua
150 gr zahar
100 ml ulei
6 linguri faina
2 linguri amidon
coaja rasa de lamaie
30 ml lapte
7 gr drojdie
un vf cutit sare
2 mere
caramel - cumparat sau preparat in casa
Separi albusul de galbenus.
Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.
Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand in continuare.
Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.
Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.
Preincalzesti cuptorul.
Bati spuma albusurile.
Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.
Tapetezi tava cu ulei si pesmet si torni compozitia..
Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.
Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.
Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.
Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.
Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))
Zau nu-i de prisos.
Pofta sa ai!
Ce bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereOh, ce poza, ramii asa, si te uiti luuuung! :D
RăspundețiȘtergereMmm, ce buna este!!Imi place mult siropul caramel!Pup!
RăspundețiȘtergereHmmm, ce combinatie! Foarte buna! Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant curge caramelul acela, imi vine sa mal ing pe degete numai uitandu-ma la poza! :))
RăspundețiȘtergerearata f bine!!
RăspundețiȘtergereLa cum arata caramelul ala, nu e de mirare ca a disparut... ca un fum... :))
RăspundețiȘtergerefoarte buna prajitura. caramelul ala iti face gura apa!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata... caramelul cum curge... mi-e pofta! Pup!
RăspundețiȘtergerevai vai vai , o adevarata nebunie prajiturica asta ;)...
RăspundețiȘtergereSimona, da' ce buna a fost!;))
RăspundețiȘtergereNati , cat de lung?:))
RăspundețiȘtergereLicutza, multumesc. Fac mereu sa am acono-n frigider ;)
RăspundețiȘtergereAdela, pup si eu. Da, chiar a mers super ;)
RăspundețiȘtergereLiana :))).Te pup!
RăspundețiȘtergereAlinutzika, multumesc!
RăspundețiȘtergereMihaela, asa-i?:))))
RăspundețiȘtergereDiana, te pup.
RăspundețiȘtergereSara si Miki, stiti ce buna fost? Nu stiti, ca n-ati mancat :))
RăspundețiȘtergerecatkitchen- multumesc.
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajiturica! Am trecut-o in postare ;)
RăspundețiȘtergereAh, ce-as vrea si eu acum exact o bucatica din prajitura asta! Arata excelent!
RăspundețiȘtergereDraga mea, tu stii ce starnesti in mine de dimineata? Mai ca te-as manca pe tine. :)))
RăspundețiȘtergere:))))))
RăspundețiȘtergereeu te mananc zilnic :))) asa ca nu-i problema:)))
Ce dimensiuni a avut tava acestei prajituri apetisante ca as vrea sa o fac si eu.
RăspundețiȘtergereComplimente!
Este o forma cu diametrul de 16 cm dar fiind in forma de floare diametrul creste odata cu inaltimea tavii.
ȘtergereOricum recomand o tava micutza, cat poate iesi cu 3 oua?:P:)))
La tava mea de 20cm. ma gandeam.
RăspundețiȘtergereMultumesc pt.raspuns!
20/20 e ok.>:d<
Ștergere