Prajitura cu mar si caramel



 O delicioasa combinatie preparata special pentru provocarea Dulce ROMANIE2011 -editia de noiembrie.

Imi plac prajiturile simple.
Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))
Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel.
Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.
Merita s-o incercati, sincer!

Ingrediente
3 oua
150 gr zahar
100 ml ulei
6 linguri faina
2 linguri amidon
coaja rasa de lamaie
30 ml lapte
7 gr drojdie
un vf cutit sare
2 mere
caramel - cumparat sau preparat in casa

Separi albusul de galbenus.
Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.
Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare.
Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.
Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.

Preincalzesti cuptorul.

Bati spuma albusurile.
Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.
Tapetezi tava cu ulei si pesmet si  torni compozitia..
Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.
Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.
Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.
Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.
Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))
Zau nu-i de prisos.

Pofta sa ai!

28 comentarii:

  1. Oh, ce poza, ramii asa, si te uiti luuuung! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, ce buna este!!Imi place mult siropul caramel!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, ce combinatie! Foarte buna! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte apetisant curge caramelul acela, imi vine sa mal ing pe degete numai uitandu-ma la poza! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. La cum arata caramelul ala, nu e de mirare ca a disparut... ca un fum... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte buna prajitura. caramelul ala iti face gura apa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata... caramelul cum curge... mi-e pofta! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. vai vai vai , o adevarata nebunie prajiturica asta ;)...

    RăspundețiȘtergere
  9. Licutza, multumesc. Fac mereu sa am acono-n frigider ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Adela, pup si eu. Da, chiar a mers super ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sara si Miki, stiti ce buna fost? Nu stiti, ca n-ati mancat :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte buna prajiturica! Am trecut-o in postare ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah, ce-as vrea si eu acum exact o bucatica din prajitura asta! Arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga mea, tu stii ce starnesti in mine de dimineata? Mai ca te-as manca pe tine. :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. :))))))
    eu te mananc zilnic :))) asa ca nu-i problema:)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce dimensiuni a avut tava acestei prajituri apetisante ca as vrea sa o fac si eu.

    Complimente!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o forma cu diametrul de 16 cm dar fiind in forma de floare diametrul creste odata cu inaltimea tavii.
      Oricum recomand o tava micutza, cat poate iesi cu 3 oua?:P:)))

      Ștergere
  17. La tava mea de 20cm. ma gandeam.

    Multumesc pt.raspuns!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes