500 gr faina
un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
o lingura ulei
200 ml lapte
1/2 lingurita sare
un ou
o lingura ulei pt uns
ulei pentru prajit (200-250ml)
gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.
Cernem faina-ntr-un vas adanc.
Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea su o lingura ulei.
Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte).
Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.
Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.
Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul.
Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm.
Taiem patrate pe care le punem un uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.
Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...
Sursa- Revista Practic in bucatarie
un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
o lingura ulei
200 ml lapte
1/2 lingurita sare
un ou
o lingura ulei pt uns
ulei pentru prajit (200-250ml)
gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.
Cernem faina-ntr-un vas adanc.
Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea su o lingura ulei.
Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte).
Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.
Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.
Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul.
Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm.
Taiem patrate pe care le punem un uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.
Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...
Sursa- Revista Practic in bucatarie
bestiale, cred ca aman gogosile :) nici nu stiu de cand n-am mai mancat din astea, cam de cand mai mergem in vacanta la sat :(, mult de atunci. multam de aducere aminte, Gabi. zi faina!
RăspundețiȘtergereDemult nu am mancat asa ceva,sunt delicioase oare le pot face pe lespede?
RăspundețiȘtergereTe pup!
...cu gem de prune :D! arada delicios ... ce mai ... papa buuuun!
RăspundețiȘtergereFoarte faine! Le faceam si eu, dar adaugam in compozitie telemea rasa.
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult porezentarea!
Musai sa le fac si eu la ai mei! ;)
RăspundețiȘtergereBun,bun si cred ca merge cu mai multe!Ma inspira la o crema de branza cu ceapa verde:)
RăspundețiȘtergerebune cred: ca de frumoase is tare frumoase.
RăspundețiȘtergerepup
Sincer , n-am mancat Gabytule asa ceva , dar daca tu le-ai testat , sunt convinsa ca-s extra .
RăspundețiȘtergereOnestiul pupa fata .
Prezantarea in cosulet este intr-un mare fel ...
Ceva de genul ne facea mama cand eram mici, si acum mai presteaza uneori :))
RăspundețiȘtergereFooooarte bune cu gem!
N-am mancat asa ceva... sunt bune rau zici, nu?? pupici
RăspundețiȘtergereVai cum creste lista mea cu "must do " . :)
RăspundețiȘtergerede multa vreme nu am mai papat asa minunatii !!!! ... bravooo!!!
RăspundețiȘtergereCe turtite faine, imi aduc aminte de copilarie cand le mancam inca fierbinti cu branza telemea in mijloc, mmmm, un deliciu.
RăspundețiȘtergerenu am mancat niciodata, dar descrierea, ingredientele si fotografia ma indeamna sa le incerc cat mai rapid! foarte frumos blogul tau :*
RăspundețiȘtergereo seara excelenta!
Ador turtele astea! Vin si eu cu cosuletul :D
RăspundețiȘtergereBunica mi le facea foarte des ; cam tot timupl cand mergeam la ea :) Foarte bune !!!
RăspundețiȘtergere