Turte banatene

500 gr faina
un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
o lingura ulei
200 ml lapte
1/2 lingurita sare
un ou

o lingura ulei pt uns
ulei pentru prajit (200-250ml)


gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.


Cernem faina-ntr-un vas adanc.
Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea su o lingura ulei.
Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte).
Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm.
Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul.
Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm.
Taiem patrate pe care le punem un uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...


Sursa- Revista Practic in bucatarie

16 comentarii:

  1. bestiale, cred ca aman gogosile :) nici nu stiu de cand n-am mai mancat din astea, cam de cand mai mergem in vacanta la sat :(, mult de atunci. multam de aducere aminte, Gabi. zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Demult nu am mancat asa ceva,sunt delicioase oare le pot face pe lespede?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. ...cu gem de prune :D! arada delicios ... ce mai ... papa buuuun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte faine! Le faceam si eu, dar adaugam in compozitie telemea rasa.
    Imi place foarte mult porezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Musai sa le fac si eu la ai mei! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun,bun si cred ca merge cu mai multe!Ma inspira la o crema de branza cu ceapa verde:)

    RăspundețiȘtergere
  7. bune cred: ca de frumoase is tare frumoase.
    pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer , n-am mancat Gabytule asa ceva , dar daca tu le-ai testat , sunt convinsa ca-s extra .
    Onestiul pupa fata .
    Prezantarea in cosulet este intr-un mare fel ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ceva de genul ne facea mama cand eram mici, si acum mai presteaza uneori :))
    Fooooarte bune cu gem!

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am mancat asa ceva... sunt bune rau zici, nu?? pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai cum creste lista mea cu "must do " . :)

    RăspundețiȘtergere
  12. de multa vreme nu am mai papat asa minunatii !!!! ... bravooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce turtite faine, imi aduc aminte de copilarie cand le mancam inca fierbinti cu branza telemea in mijloc, mmmm, un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu am mancat niciodata, dar descrierea, ingredientele si fotografia ma indeamna sa le incerc cat mai rapid! foarte frumos blogul tau :*

    o seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ador turtele astea! Vin si eu cu cosuletul :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Bunica mi le facea foarte des ; cam tot timupl cand mergeam la ea :) Foarte bune !!!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes