Aluat (pentru aprox 10 buc)
200 gr branza de vaci
200 gr unt
200 gr faina
o lingura zahar
1/4 lingurita sare
Umplutura
250 gr branza de vaci
putina sare
stafide(optional)
3 linguri zahar
un ou
esente
un ou pentru uns
Aluat.
Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid.
Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara.
Il dam la rece pentru cel putin o ora.
Umplutura.
Amestecam, branza cu oul, zaharul, sarea si stafidele.
Adaugam putina esenta de lamaie sau de rom.
Preincalzim cuptorul.
Pe blatul de lucru infainat intindem cu sucitorul o foaie de 2-3 mm.
Cu ajutorul a doua pahare (unul putin mai mic decat celalalt) decupam cercuri pe care le crestam usor in cateva puncte laterale si le punem in formele de briose sau minitarte.
Luam cu lingura din umplutura si o impartim in cerculetele din forme.
Decupam cu ajutorul paharului mai micutz din aluat si punem capacele peste umplutura de branza si le ungem cu ou batul.
Le introducem in cuptor la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.
Sursa de inspiratie.
200 gr branza de vaci
200 gr unt
200 gr faina
o lingura zahar
1/4 lingurita sare
Umplutura
250 gr branza de vaci
putina sare
stafide(optional)
3 linguri zahar
un ou
esente
un ou pentru uns
Aluat.
Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid.
Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara.
Il dam la rece pentru cel putin o ora.
Umplutura.
Amestecam, branza cu oul, zaharul, sarea si stafidele.
Adaugam putina esenta de lamaie sau de rom.
Preincalzim cuptorul.
Pe blatul de lucru infainat intindem cu sucitorul o foaie de 2-3 mm.
Cu ajutorul a doua pahare (unul putin mai mic decat celalalt) decupam cercuri pe care le crestam usor in cateva puncte laterale si le punem in formele de briose sau minitarte.
Luam cu lingura din umplutura si o impartim in cerculetele din forme.
Decupam cu ajutorul paharului mai micutz din aluat si punem capacele peste umplutura de branza si le ungem cu ou batul.
Le introducem in cuptor la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.
Sursa de inspiratie.
Exact la ceva cu branza ma gandeam dar nu prea as vrea in bucatarie:)Vad ca sunt mici si cochete poti sa dai si tu doua bucati:)
RăspundețiȘtergereda si la mine vreo 2 bucati ca prea bine arata!!!
RăspundețiȘtergerepupici gabitzo!
Frumosele si gustoase! Trebuie sa le am si eu pe masa!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut.. cat de curand trebuie sa fac si eu. Pupici!
RăspundețiȘtergereNu refuz o placinta.Pup!
RăspundețiȘtergereHhhhhhmmmmmm.....nu le luati chiar pe toatee!!!!...Vreau si eu unaaa.......!!pup
RăspundețiȘtergereExact trebuie cate doua de caciula sant prea mici si mult prea gustoase!!
RăspundețiȘtergeredaca cer si eu :) voua ce va mai ramane ? ... sau cred ca deja nu mai sunt :( ... prea bine arata , sigur au avut mare trecere !!!!
RăspundețiȘtergereGabi, sunt absolut incantata de cat de frumoase ti-au iesit si ma bucur ca ai incercat reteta. Mi-ai facut o mare bucuri si iti multumesc! Ai admiratia mea pentru site si pentru retetele de aici!
RăspundețiȘtergereAbia astept sa-mi vina omul cu branza sa fac si eu placintele pentru pui. ;) Foarte faine!
RăspundețiȘtergereIar am ajuns prea tarziu ... si cum ai facut doar zece , de unde sa mai cer , nu-mi ramane decat sa salivez , sau cum spui tu si Miha ,, fa-ti daca-ti trebuie " , nu ?
RăspundețiȘtergereWk frumos , Gabytule !
Te imbratiseaza Onestiul .
Nu refuz nimic.. stiu c-am ajuns tarziu.. dar mai faci tu, nu-i asa??? pupici
RăspundețiȘtergeremmm :)... dulciuri... pentru mine la orice ora binevenite :P
RăspundețiȘtergerevreau buton de like ! :D
mi-e foame rau.de fiecare data cand intru pe blogul tau raman cu apa in gura.oare de ce nu se gandeste nimeni sa inventeze teleportarea?!?
RăspundețiȘtergerepupici
Am ajuns cumva tarziu? Sunt de acord cu teleportarea. Delicios.
RăspundețiȘtergereTEO, SAU 3 :))).Multumesc .
RăspundețiȘtergereDanutzo, pupici.
RăspundețiȘtergereIncearca aluatul asta, e tare fain.
Fancy Cake, sa le incerci. te pup.
RăspundețiȘtergereSara si Miki, va imbratisez cu drag. Multumesc,
RăspundețiȘtergereDiamar, te servesc.Pup si eu.
RăspundețiȘtergereT.E.Cristina :)))
RăspundețiȘtergereAi fost simpa :)).pup.
MONA, CE-AR FI SA-TI FACI?:)))
RăspundețiȘtergerecatkitchen ,nici n-au apucat seara:))
RăspundețiȘtergereIepure, eu sunt super incantata de aluat, e grozav!
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult, mai am de testat multe de la tine.
Pup si multumesc.
Miha, multumesc. Sa-mi zici daca le-au placut (desi stiu ca Robertului ii place ce-i cu branzica :D )
RăspundețiȘtergereDiana, imbratisez si eu Onestiul.
RăspundețiȘtergereps. sunt baieti frumusei? ;))) :))))
Anto, cu siguranta! Pup.
RăspundețiȘtergereCristi, o sa ma uit cum se pune ala :))
RăspundețiȘtergereMultumesc ;)
Sarah, cand e gata , fac placinte, da?:))
RăspundețiȘtergerePup.
Foarte faine! As papa fro doua.....cu greu ma abtin!:) Pupici
RăspundețiȘtergere