pentru 4 portii
400 gr carne vitel
200 gr ciuperci
3-4 catei usturoi
50 gr unt
100 ml vin
100 ml supa
boia de ardei
sare
piper
faina
ulei
3 linguri smantana grasa
Se portioneaza carnea ca pentru snitele.
Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti.
Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina.
Se incinge ulei in tigaie.
Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas se pune untul si se topeste.
Se adauga usturoiul feliat si se caleste timp de un minut.
Se adauga si ciupercile si se mai calesc putin.
Se pun feliile de carne, vinul si supa , se da focul la mediu si se lasa sa fiarba cu capac 20-25 minute, pana ce se face sosul grosut.
Se adauga smantana, boia dupa gust si se potriveste gustul de sare si piper.Se mai da un clocot si gata.
Se serveste cu paste,cu piure sau mamaliguta.
Sursa: Oana de pe bucataras.ro.
400 gr carne vitel
200 gr ciuperci
3-4 catei usturoi
50 gr unt
100 ml vin
100 ml supa
boia de ardei
sare
piper
faina
ulei
3 linguri smantana grasa
Se portioneaza carnea ca pentru snitele.
Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti.
Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina.
Se incinge ulei in tigaie.
Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas se pune untul si se topeste.
Se adauga usturoiul feliat si se caleste timp de un minut.
Se adauga si ciupercile si se mai calesc putin.
Se pun feliile de carne, vinul si supa , se da focul la mediu si se lasa sa fiarba cu capac 20-25 minute, pana ce se face sosul grosut.
Se adauga smantana, boia dupa gust si se potriveste gustul de sare si piper.Se mai da un clocot si gata.
Se serveste cu paste,cu piure sau mamaliguta.
Sursa: Oana de pe bucataras.ro.
Ce bunatati mai combini,delicios si pe placul meu!te pup!
RăspundețiȘtergereiar a papat lupu' reteta?sa inteleg ca ne lasi intai sa salivam pe poze.bine s-a facut.imi voi cumpara o cutie de servete de hartie.pupicei
RăspundețiȘtergereVreau si eu reteta ca prea bine arata...
RăspundețiȘtergereSaru-mana :*. Ce zici merge si cu porc?
RăspundețiȘtergereDa, am si o alta varianta cu porc.
RăspundețiȘtergerehttp://gabyd2.blogspot.com/2010/09/escalop-de-porc-cu-ciuperci.html
Imi place tare mult cum arata , cred ca gustul a fost nemaipomenit! Puup!
RăspundețiȘtergerebai gaby. e bun ecalopul asta? eu tot timpul m-am ferit de asa mancare..suna cam ciudat "escalop" ...hmmm...zi-mi tu daca e bun poate fac si eu
RăspundețiȘtergereAlice, pe mine nu ma interseaza cum se numeste o mancare.
RăspundețiȘtergereEu citesc ingredientele : carne, ciuperci, smantana, usturoi. Care dintre ele e rau?
Pai daca gasesti vreunul rau, il eviti sau adaptezi, daca nu , si iti face placere, incerci.
Am aici in comentarii linkul de la cel cu porc; ala mi-a placut si mai mult ca dehe...porcul e porc :))))
Dar cum crezi tu, Alice draga >:d<
Adela, eu..am mancat tot :))
RăspundețiȘtergereAdor genul acesta de mancare. O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereSi eu as papa tot! :))
RăspundețiȘtergereNu numai ca as papa tot, dar as cere si supliment :)).
RăspundețiȘtergereUn weekend frumos si linistit!
Da' bine mai arata farfuria ta. Mai ai un stropsor si pentru o pofticioasa ca mine? :p
RăspundețiȘtergereda, da...pai cu porc voi face si eu...ca pt mine porcul e cea mai buna leguma sau carne sau orice ...:))
RăspundețiȘtergereCe papica buuuunaaa! Emoticon_care_saliveaza!:))
RăspundețiȘtergere