Varza a la Cluj


Ingrediente

  • o varza mare
  • 500 gr carne tocata
  • o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
  • cimbru (o lingura, tocat)
  • 3 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei

Mod de preparare

Varza se toaca  (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.
Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.
Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.
Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.
Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.
Se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.
Pofta mare!

Reteta in imagini


6 comentarii:

  1. Nici eu nu am facut niciodata dar vazand cat de bine arata a ta imi vine chiar acum sa trec la bucatarie......hahaha.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu pup, maria. tare, tare.

    Mami, da, are gust de sarmale, poate e chiar mai bun..insa...eu..credeam ca e mai usor de facut decat sarmalele, dar nu e, ca murdaresti multe cratite:)))
    a fost bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. ti-a iesit super, arata super bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna!Prima data am mincat ,varza din asta la cantina cint eram eleva(acum 100 de ani!)imi placea tare mult!Acum o fac mai rar ,baietii mei nu prea sint incintati!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata, Janet.
    Piticii mei au papat tare bine insa sotul...ar fi vrut-o cu rasol:))))).
    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes