
100 g margarina, 200 g zahar si 5 linguri zahar, 5 oua, 350 g smantana, 2 linguri iaurt, coaja rasa de lamaie, 7 g bicarbonat de amoniu (1 pliculet), 280 g faina, 30 nuci, 400 g gem prune (sau orice altfel de gem acrisor)(eu am pus de prune)
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate: redusa)
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina frecata. Se adauga smantana si se freaca 5 minute in continuu. Se adauga coaja de lamaie. Intr-o cescuta se amesteca bicarbonatul cu cele doua linguri de iaurt si se adauga repede peste compozitie si se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca bine. Aluatul se pune intr-o tava in care s-a asternut o foaie de copt, se intinde bine si se pune in cuptorul incins (de vreo 10 min.) la foc mediu pentru 30 minute. Intre timp se amesteca gemul cu nucile coapte la microunde si tocate. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa pe aragaz (sau intr-un loc cald)5 min pana se prepara o bezea din cele 5 albusuri ramase si 5 linguri zahar. Peste blat se intinde gemul iar peste gem albusul si se da la cuptor incins bine pana se rumeneste un pic bezeaua. Se poate servi fie cand mai e calduta fie cand s-a racit deja.
prajitura ileana
gaby_d
●
marți, 28 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Am promis ca vin cu tort. Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi an...
-
Una dintrele matusile mele, chiar cea preferata :)), m-a invitat intr-o zi la o prajitura, stiindu-ma mare devoratoare :))). De la prima imb...
-
La multi ani, Mona mea draga (Elena)! La multi ani, Cornel (Constantin)! La multi ani, Silviu (Constantin0! blat 3 oua 60 ml apa calduta 100...
-
Zilele astea am avut mai multa treaba (inca mai am) si n-am avut timp sa pregatesc prajituri, sau orice alt desert. Intram in sevraj daca n...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Crusta 300 gr faina 100 gr unt o lingura zahar 1/2 lingurita sare 50 ml apa rece Crema 4 galbenusuri o cana zahar 2 linguri ami...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine. Se fac atat de simplu si dispar atat de repede. Multumesc Sara & Miki pentru retet...
-
Pentru clatite: Puteti sa le preparati dupa reteta voastra preferata de clatite din care eliminati zaharul. Eu am facut cu 2 oua, o cana ...
-
Daca laptele condensat in sine nu m-a impresionat cu nimic, poate pentru faptul ca e destul de asemanator cu cel facut acasa dupa reteta Lau...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com


0 comentarii:
Trimiteți un comentariu