Piept de pui cu ciuperci si smantana

doua piepturi de pui
o cutie ciuperci fierte si feliate
doua cepe uscate
150 ml vin
3 linguri unt
sare
piper
usturoi (fie pudra fie proaspat)
350 ml smantana
optional - o lingura amidon+40 ml lapte


Speli si toci cubulete pieptul de pui.
Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de ulei.
Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa , asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ).
Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul ramas la topit.
Adaugati ceapa taiata juliene si ciupercile scurse bine.
Caliti timp de 5 minute amestecand.
Adaugati vinul, dati focul la mic si lasati pana se evapora complet.
Adaugati pieptul de pui, smantana, usturoi dupa gust, sare si amestecati.
Lasati sa dea doua clocote.
Daca doriti un sos si mai grosut diluati o lingura de amidon in 40 ml lapte rece si adaugati in vas, pe foc.
Lasati sa se ingroase si opriti focul.
Adaugati patrunjel verde, tocat.



Merge cu paste, orez, piure sau mamaligutza.
Pofta buna!

11 comentarii:

  1. Apai buna idee ti-am dat... :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine! pap si eu o farfurie de la tine...ca tot nu am felul doi :). pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfaaa, ce bunatate! Si eu fac destul de des (barbata-miu il prefera), dar nu am incercat pana acum si cu ciuperci... Data viitoare le trantesc si pe ele!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-ai facut pofta! o bunatate nu alta

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu fac aceasta mancare, este suuuper delicioasa! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pot sa cer o portie fara ciuperci?..........hihihi.
    Pup,Gabytz drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-mi place combinatia asta !!! Si eu o fac de cate ori am ocazia , ador ciupercile !! ;)

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes