Budinca caramel
gaby_d
●
duminică, 10 iulie 2011
Epidemia :)) a inceput de la Maya , apoi am vazut-o la Bucatarmaniac, , la Miha, la Ionela si Corina, pe bucataras.
Daca ei au ales o singura aroma, caramelul, acesta intr-o nuanta mai pregnanta, eu am preferat sa fac 3 arome; am estompat usor aroma de caramel, lasand zaharul pe foc mai putin (doream putin contrast) si-am combinat cu aroma de ness si ciocolata.
Cu-n motz de frisca deja a devenit delicatesa :)))
Este minunat! Si se face atat de repede si de usor!
600 ml lapte+cateva linguri pentru a dilua amidonul)
5 linguri amidon (nici cu varf, nici rase, nici calare , nici pe jos :)) )
6 linguri zahar+o lingura
2 linguri ness
50 gr ciocolata cu lapte (eu am pus Milka)
Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit.
Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .
Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.
Am amestecat amidonul cu cateva linguri de lapte rece.
Cand laptele din cratita a ajuns la punctul de fierbere am adaugat in fir subtire amidonul amestecand mereu.
Cu o lingura de lemn am amestecat incontinuu pana ce compozitia a inceput a se dezlipi de peretii cratitei.
Asta a durat destul de putin, 2-3 minute.
Am impartit compozitia in 3.
In prima am adaugat doua linguri ness+ o lingura de zahar, a doua am lasat-o simpla, iar in a treia , pe care am lasat-o-n cratita, am pus ciocolata si am dat inapoi pe foc amestecand pana la topirea completa.
Am lasat toate 3 amestecurile sa se racoreasca dupa care le-am repartizat in cupe.
Am dat la frigider.
Cand s-a racit bine am decorat cu frisca. Se completeaza perfect cu textura budincii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
Blat 4 oua 150 gr zahar 5 linguri faina 2 linguri amidon 2 linguri apa 2 linguri ulei o lingurita praf copt un vf. cutit sare Crema...
-
PENTRU IEPURASI AM FOLOSIT: oua fierte tari cuisoare pentru ochisori boabe de piper pentru nasuc castraveti pt urechiuse marar pentru mustat...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Blat 4 oua mari un pahar zahar un pahar faina 3 linguri ulei un vf cutit sare o lingurita praf de copt 100 gr nuca macinata Crema ...
-
Sau unul dintre cele mai simple deserturi. Mi se intampla uneori chiar sambata sa nu am chef sa fac ceva dulce. ...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
frumos arata.asa "gatita"merge servita si musafirilor.pupicei
RăspundețiȘtergereSuper! Imi place cum te-ai jucat! :))
RăspundețiȘtergereSarah, dar crezi ca mie nu mi-a priit gatita?:-))))))
RăspundețiȘtergerePup si io si zi minunata!
Miha, m-am jucat bun :))))
RăspundețiȘtergereGhici care e aroma preferata?:))))
Intr-adevar PapaBun! :)
RăspundețiȘtergereSuper, imi place tare mult! Puup!
RăspundețiȘtergerece super arata!!!! is bune nu? asa, asa...fa-ne pofta...reao!!! :))
RăspundețiȘtergereimi place noua fatza a blogului tau....de unde ti-ai descarcat-o? se poate zice?
Mai Gabyta ce minunatie ai facut aici !! imi place tare ! o cupa mai e si pentru mine?? Pupici
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata. Tot stau si ma intreb cum ai reusit sa realizezi modelul? Despre gust, sunt sigura ca e nemaipomenit: ciocolata, ness,caramel, frisca...o nebunie :)
RăspundețiȘtergereLiana, si foarte simplu :))
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc mult. Pup si io.
RăspundețiȘtergereAlice, de pe net :)))
RăspundețiȘtergereVb privat, oke?>:d<
Antonina, nu mai e, deloc;D:))
RăspundețiȘtergereRalu, extrem de simplu: am bagat coada lingurii incercand un "amestec" doar in locul ce voiam sa iasa in evidenta. Nu stiu daca intelegi, mai bine hai sa-ti arat :))).
RăspundețiȘtergereDaca as fi fost calma faceam perfect asa..a iesit... Dumnezeu cu mila :)))
super tare !!
RăspundețiȘtergereTare reusit ai fotochipat !!! Professional...
Tu ai facut budinca de budinca!E superba combinatia si arata excelent!
RăspundețiȘtergerePup! :*
Prietene, multumes frumos.
RăspundețiȘtergereMaya, cu siguranta o repet.Ne-a placut la toti.Nu lui Cezar :)),mie si puilor.
RăspundețiȘtergere=D> =D> =D> =D> MI-NU-NA-TA!
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?v=KIKJpVN42S8&feature=related