Aseara, toata gasca ma trimitea la bucatarie sa fac popcorn.
Eu..voiam ceva bun. Asa ca am zis..ce sa combin?
Desi nu mancasem niciodata popcorn cu caramel (mi se parea nepotrivita combinatia :))), fiind cu gandul la caramelul Mihai..., l-am bagat in popcorn.
Un deliciu!!!!
Avem nevoie de
Intr-un ceaun, punem cam 30-40 ml ulei, turnam grauntele (al meu ceaun e mare si pun cate 200gr o data ) si punem capac. Punem ceaunul pe aragaz la foc mic.La un moment dat vom auzi cearta mare in ceaun dar rasturnam intr-un bol doar cand nu mai auzim facand poc in capacul ceaunului :))
Caramel.
Punem la foc intr-o craticioara zaharul si amestecam mereu pana ce se topeste tot si capata culoarea chihlimbarului.
Luam de pe foc, turnam frisca si amestecam cu mare grija la reactii si abur. Punem inapoi pe foc, mai amestecam pana se dilueaza totul si adaugam untul. Mai fierbem doua minute amestecand si apoi turnam peste popcornul din bol , in sens circular, incercand sa acoperim cat mai multe "floricele". Cu ajutorul a doua linguri incepem sa amestecam mazgalind toate floricelele cu caramel.
Eu nu l-am pus pe tot, am lasat putin in cratita sa mai am unde-mi baga dejtele :)))
Eu..voiam ceva bun. Asa ca am zis..ce sa combin?
Desi nu mancasem niciodata popcorn cu caramel (mi se parea nepotrivita combinatia :))), fiind cu gandul la caramelul Mihai..., l-am bagat in popcorn.
Un deliciu!!!!
Avem nevoie de
- boabe de porumb pentru popcorn
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 100 ml frisca lichida
Intr-un ceaun, punem cam 30-40 ml ulei, turnam grauntele (al meu ceaun e mare si pun cate 200gr o data ) si punem capac. Punem ceaunul pe aragaz la foc mic.La un moment dat vom auzi cearta mare in ceaun dar rasturnam intr-un bol doar cand nu mai auzim facand poc in capacul ceaunului :))
Caramel.
Punem la foc intr-o craticioara zaharul si amestecam mereu pana ce se topeste tot si capata culoarea chihlimbarului.
Luam de pe foc, turnam frisca si amestecam cu mare grija la reactii si abur. Punem inapoi pe foc, mai amestecam pana se dilueaza totul si adaugam untul. Mai fierbem doua minute amestecand si apoi turnam peste popcornul din bol , in sens circular, incercand sa acoperim cat mai multe "floricele". Cu ajutorul a doua linguri incepem sa amestecam mazgalind toate floricelele cu caramel.
Eu nu l-am pus pe tot, am lasat putin in cratita sa mai am unde-mi baga dejtele :)))
Super idee!
RăspundețiȘtergeree bun! lui micha ii place asa, dar eu il cumpar direct la plic pt microunde...mie imi place ala sarat , cel mai mult ala cu unt sau cascaval...de asta dulce nu prea mananc de obicei.
RăspundețiȘtergereE tare bun, Miha.
RăspundețiȘtergereAlino..eu nu folosesc cuptorul cu microunde:P
Popcornul,imi place oricum ,dar caramelul asta e divin in orice combinatie ;)