Chocolate lava

Aaaaahh!!!! cat e de bun!!!! Sa ne traiesti Adi Hadean!!!Daca nu ma insel e exact reteta ca la Torta Caprese care mie-mi parea greu de facut :d. 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 gr ciocolata neagra
  • un pachet unt
  • zahar pentru uns formele

Mod de preparare

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:))
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.
Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.
Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.
Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:
Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.
Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.
Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.
Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.
Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.

Tipsuri

  • 1respectati intocmai cantitatile.eu nu am avut 400gr cioco si am pus 300 si nu este suficient.
  • 2in tava  a doua, am adaugat in mijloc cate un patratel de ciocolata cu lapte.
  • 3Nu am avut forme de aluminiu, am copt in doua ture. Prima in forme mici de tarte, a doua in tava de briose.

11 comentarii:

  1. Ce bine arata!!! Sa aveti pofta la ea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. wooowww!!! ce apetisant!..am votat si meriti cu adevarat setul dorit. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. nely, multumesc mult. Bianca, sarumana!>:d<

    RăspundețiȘtergere
  4. numai o intrebare !!!!
    De ce sä träiascä Adi Hadean ??
    Pentru cä a copiat o rezetä ( care de fapt este cam 15 ani veche)si a preparato ???
    Este un pic de lingusire aicia sau numai naivä admiratie ??

    unde este mindria ta de om liber si independent ???
    Dacä ar fii inventat el ceva , nu ma-r fi deranjat deloc ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. cooky, "sa traiasca Adi Hadean "pentru ca la el am vazut-o ieri rasfoind blogosfera culinara, pentru ca are un stil aparte de-a explica simplu si fara secrete. Nu ma intereseaza cui apartine reteta, n-are decat s-o copieze de unde vrea, dar daca cu pagina lui deschisa am stat cand am facut reteta , lui am multumit. Te deranjeaza cu ceva?
    Naiva admiratie????Tu oare recitesti ce scrii? Pt ce sa-l admir io pe Adi, un om despre care n-am habar decat faptul ca gateste si e o perfecta sursa de inspiratie. Ete unde statea mandria mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu una nu-s nici naiva si nici lingusitoare...ca n-am nimic de castigat de la Hadean. :)) Dar dom'le ce-i al lui e al lui si nu stiu cati chiar ar putea sa-i conteste meritele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Delicios...yam, yam...
    un mic premiu la mine pe blog pentru o asa bunatate:http://claravinde.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. gaby, dacă ți-a ieșit pe plac, meritul e al tău:-)

    RăspundețiȘtergere
  10. meritul ca o savurez( am savurat-o) da:))), dar c-am facut-o e a celui care stie prin calitatea fotografiilor, explicatiile simple si incredere, sa te faca sa vrei s-o-ncerci;). Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. CE bineeeeeeeeee arata !!!!!Felicitari pentru toate bunatatile pe care le faci.

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes