Tort spirala (pentru copii)


































blat 1
3 oua
2/3 pahar faina
2/3 pahar zahar
o lingura cacao
2 linguri ulei
un vf.cutit sare


blat 2
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
un vf cutit praf copt


caramel
150 ml frisca lichida
150 gr zahar
o lingura unt

frisca 200ml
smantana pentru gatit 200 ml
zahar pudra - 2 linguri

mouse mure
200 ml frisca
gelatina - un plic
250 gr mure+ 2lg zahar
40 ml apa

frisca si jeluri pentru ornat
Blat 1.
Separati albusurile de galbenusuri .
Mixati albusurile spuma , adaugand sarea apoi  treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si  zaharul e diluat.

Preincalziti cuptorul.

Adaugati galbenusurile , faina cernuta, cacaua  si omogenizati usor. La final adaugati uleiul.
Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
Coaceti la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoateti si lasati la racit.
Blat 2
Separati ulbusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile spuma adaugand zaharul lingura cu lingura. Adaugati apoi galbenusurile, cacaua  si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Omogenizati usor si intindeti compozitia intr-o tava de 22/30 cm tapetata cu hartie pentru copt. Nivelati bine si dati la cuptor la foc mic pentru 15-20  minute. Aveti grija sa nu ardeti foaia, faceti testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca.
Preparati caramelul.
Intr-o craticioara caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului.
Luati de pe foc si adaugati frisca si untul. Omogenizati avand grija la reactii.
Puneti inapoi pe foc si fierbeti la foc mic , amestecand (da in foc) , timp de 6-7 minute. Trebuie sa capete o consistenta grosuta, ca mierea.
Raciti si frecati energic cu o lingura de lemn.

Mixati frisca cu smantana si zaharul pudra.

Intindeti frisca peste foaia de pandispan, (pastrati 2,3 linguri) apoi puneti cu lingura caramel (nu-l veti putea intinde uniform, turnati in fir subtire pe toata suprafata)

Asezati pe un platou blatul rotund.
Ungeti pe mijloc cu frisca.
Din foaia mare taiati 3 fasii . Pe fiecare o asezati "in picioare", rulata, peste blatul rotund, continuand de fiecare data cu  o alta fasie (vedeti in foto, imi pare rau ca nu am poza cu procedeul)

Montati un inel de tort in jurul blatului rotund.
Mixati cele 200 ml frisca.
Gelatina o puneti la hidratat in 2 linguri apa rece.
Puneti murele, apa si zaharul pe foc. Dati doua trei clocote si opriti focul. In amestecul fierbinte adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topire.
Ractiti si amestecati cu frisca. Turnati amestecul in locul ramas gol dintre inelul de tort si rulada cu caramel.
Nivelati.
Dati la rece pentru 2-3 ore.

Scoateti de la rece tortul, cu un cutit subtire desprindeti crema de inel, scoateti inelul  si ornati cum doriti, cu frisca, jeleuri, bombonele.




9 comentarii:

  1. Ce nebunie de culori, super tort!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate culori, o adevarata incantare pentru cei mici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos este cu aceste culori vii, felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o spirala suprapusa peste un blat? Foarte interesanta reteta! Imi imaginez ce frumos arata sectiunea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabitzu, ai facut o frumusete de tort! o nebunie de culori, si foarte tare structura lui. Felicitari!
    =D>

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos e putin spus! Orice copil si-ar dori sa te aiba mama

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos si viu colorat. Perfect pentru copii si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super fain tort, si nu numai pentru copii:)

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes