Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu - numa' eu - ca Danutu' e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.
500 gr ficat pui
o ceapa mare
un dovlecel
o lingurita pudra de usturoi - sau 4-5 catei usturoi
o lingurita boia de ardei iute
cimbru
rozmarin
o cana sos de rosii
sare
piper
1/2 lingurita zahar
lapte
doua linguri de unt
Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.
Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete.
Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama lasata de dovlecei.
Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.
Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) .
Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.
Pofta buna!
La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.
Sursa de inspiratie .
Si mai stiu - numa' eu - ca Danutu' e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.
500 gr ficat pui
o ceapa mare
un dovlecel
o lingurita pudra de usturoi - sau 4-5 catei usturoi
o lingurita boia de ardei iute
cimbru
rozmarin
o cana sos de rosii
sare
piper
1/2 lingurita zahar
lapte
doua linguri de unt
Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.
Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete.
Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama lasata de dovlecei.
Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.
Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) .
Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.
Pofta buna!
La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.
Sursa de inspiratie .
daca zic ca am o bucata de copac cu scoarta cam ca a ta...ai sa zici ca glumesc:)dar e pe foarte de bune...n-am bagat-o inca la poze ca n-am gasit exact ce trebe pt ea
RăspundețiȘtergerearata bine mancarea asta...ma primesti la masa?
mmm..ce minunatie ai gatit! pe placul meu....nu numai al lui Danutz...:))Pup
RăspundețiȘtergereSa l'aire bien délicieux!
RăspundețiȘtergereBisous
Ficatei am facut si eu pentru astazi.buni,buni!
RăspundețiȘtergereAdica l-ai pacalit pe Danut!! :)
RăspundețiȘtergereDar cred ca i-a placut si lui! Daca a mancat Danut, trebuie sa incerc si eu!
Faina tare si buturuga!
Pupici
Imi este asa de pofta!!!!!!!
RăspundețiȘtergereImi place mult si blanita!
Pup
Imi place vasul tau :) e numai bun pentru reteta asta delicioasa! O sa fac si eu in weekend ficat! Pupici
RăspundețiȘtergereImi plac tare muult ficatei si ii gatesc detul de des, chiar nu mai stiam cum sa-i fac, uite o idee. Pfiu si mamaliguta un adevarat festin arata tare bine!
RăspundețiȘtergereNeatza fetelor!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult. A avut succes la tot familionu', mancarica asta. Chiar merita testata cel putin odata.
S-aveti un week-end frumos si spor la gatit.
Un deliciu! Arata fantastic!
RăspundețiȘtergerexoxoxo
Un deliciu! Arata fantastic!
RăspundețiȘtergerexoxoxo
Multumesc Maya. Pupici.
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa!
Mancarea este super, imi place, dar cu "buturuga" asta m-ai dat gata. Pup1
RăspundețiȘtergere