Natura a inceput deja sa ne bucure cu rod bogat si verde.
Prima verdeata aromata pe care-o putem conserva pentru iarna este inegalabila aroma a leusteanului.
Ca tot veni vorba , ati incercat vreodata cartofi natur fierti in apa in care ati pus o crenguta de leustean si sare mare?
Daca raspunsul e NU, nu stiti ce ati pierdut :).
Fie il congelam in pungute, fie-l tocam cu sare, fie preparam o delicioasa pasta pe care-am preluat-o de la Maya.
- un castron cu capacitatea de 3 l plin cu frunze de leustean
- 60-70 ml ulei
- 4 linguri sare mare
- ulei pentru pus deasupra in borcane.
Spalam bine leusteanul.
Rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un castron mare.
Punem deasupra sarea si bagam blenderul.
Puteti la fel de bine sa puneti totul intr-un robot de bucatarie.
Pasam bine amestecul invartind cand si cand in castron cu o lingura pentru a cuprinde si pasa toate frunzele. Cand pasta este fina si omogena adaugam uleiul si mai pasam 2-3 minute.
Punem in borcane lasand putin loc pentru a pune un strat fin de ulei. Capsam borcanele.
Pastram la frigider.
Excelent , Gabytule ! Chiar ma gandeam cum sa mai pastrez leusteanul ... ca-n pungute la congelator , imprima mirosul tuturor pungutelor .
RăspundețiȘtergereDuminica muuult mai frumoasa ca la mine !
interesant si am sa incerc cu cartofi ;)
RăspundețiȘtergereMinunat si foto excelenta!!!
RăspundețiȘtergereBuna idee pentru ca iarna sufar dupa leustean!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant! N-am mai vazut nicaieri reteta aceasta!
RăspundețiȘtergereCe-mi place ideea asta si ce prezentare impecabila !!! O ador !!
RăspundețiȘtergereVau, asa ceva doresc si eu. e foarte interesanta ideia , numai ca imi lipseste ingredientul principal leusteanul . aici nul pot gasi, dar bucatele preparate cu l sunt f delicioase. felicitari Gaby sunt Anisoara.,
RăspundețiȘtergere