150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
150 ml frişcă îndulcită
250 ml lapte
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
12 gr gelatină
capşuni şi miere pentru sos
Mod de preparare.
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.
Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.
Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!)
Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă.
Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.
Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme.
Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.
Ma multumesc cu sosul daca altceva nu mai e!Capsunile sunt preferatele mele!Pupici!
RăspundețiȘtergereDelicioasa, iar prezentarea ca de obicei de exceptie !
RăspundețiȘtergereTe invit cu drag la provocarea dulce romanie a carei gazda sunt in luna februarie. Poop !
Delicioasa cu siguranta!!!
RăspundețiȘtergerearata minunat!!!pup
RăspundețiȘtergeresuperba ♥
RăspundețiȘtergereMmm, tare delicioasa!!!Ador jeleul de capsuni!Pup!
RăspundețiȘtergereMagica!!!!
RăspundețiȘtergereMinunata!!!pup duminica frumoasa iti doresc!!
RăspundețiȘtergereO prezentare de nota 10, ca de obicei! Cat despre gust... as cere o portie ca sa fiu convinsa pe deplin ca-i delicioasa! :)
RăspundețiȘtergereDraga mea,m-ai lovit unde ma doare cu acest dulce care e preferatul meu;
RăspundețiȘtergereeste super delicios!!!
te pup de noapte buna!
Ce dragute sunt! si gustoase, as servi cu siguranta una :) O saptamana frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergerePrezentare de exceptie.
RăspundețiȘtergereArata delicios! Merge si cu dulceata de capsuni?
RăspundețiȘtergereGaby, mie panna cotta imi place de mor, e si usor de facut si e si de efect, iar pozele tale sunt foarte reusite :) Mi-ai facut pofta, cred ca o sa merg pe varianta cu lamaie de data asta, poate o fac chiar zilele care vin. Si... apropo, ma declar incantata de cunostinta, Corina imi zic cei care nu ma numesc Iepure/Iepuras/Bunny sau altele de genul asta :)
RăspundețiȘtergere