Kringel Estonian

Inspirat de la Ana Ciolacu şi  de la toată populaţia care s-a inspirat de la ea.:)))
Eu i-am pus în plus cacao.

Ingrediente

300 gr făină
15 gr drojdie
200 ml lapte cald
un ou
50 gr unt
3 linguri zahăr
putină sare
pentru uns
70 gr unt
zahăr -3-4 linguri
o linguriţă scorţişoară
o linguriţă cacao

    Mod de preparare

     Într-un bol adânc punem făina cernută, drojdia farâmată cu mâna, zahărul, oul şi puţină sare. Încălzim uşor laptele în care am adăugat şi untul tăiat cubuleţe. Începem să adăugăm câte puţin peste făină , încorporând. Frământăm cu mâna până obţinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenţa asemanatoare plastelinei. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi necesar să mai adăugăm sau să mai reducem uşor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu puţin ulei, acoperim vasul cu-n şervet curat şi lăsăm la loc cald pentru cel puţin o oră , timp în care aluatul îşi dublează volumul. Pe masa înfăinată întindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahăr, scorţişoară şi cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(păstrăm o lingură de pastă). Rulăm foaia până obţinem un sul lung pe care-l tăiem in doua ,pe lungime, cu un cuţit ascuţit, lăsănd câţiva cm. netăiaţi la un capăt. Din acel capat  ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim  rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
    O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute


    26 comentarii:

    1. Delicios,l-am facut si eu dar n-a apucat shooting-ul!Te pup!

      RăspundețiȘtergere
    2. Trebuie sa-l fac si eu, tare mult imi place, pup!!!

      RăspundețiȘtergere
    3. Si eu l-am facut, deci ma incadrez in populatia aia de care vorbesti mai sus =)). Tare bun. Data viitoare ii pun si eu cacao :). Pupici

      RăspundețiȘtergere
    4. Deci facusi si tu si ti-a iesit si grozav !!!!!!!!

      RăspundețiȘtergere
    5. Nu am facut niciodata!Wauuuu,ce bine arata!

      RăspundețiȘtergere
    6. Ca si cel de la Ana-Maria, acest Kringel, imi face pielea de gaina si salivez de nu mai pot.
      Ti-a iesit nemaipomenit si poza este bestiala!
      Pup!

      RăspundețiȘtergere
    7. Adica il face toata lumea si eu nu?! Am furat reteta!!! Pupici

      RăspundețiȘtergere
    8. Arata minunat... ma provoci si pe mine sa-l fac. Pup!

      RăspundețiȘtergere
    9. Ti-a iesit cel mai frumos! Am zis! :)))

      RăspundețiȘtergere
    10. Doamne ce frumos arata , felicitari !!

      RăspundețiȘtergere
    11. Pana reusesc eu sa fac privesc la altul si ma gandesc ca si servesc din el;)!!

      RăspundețiȘtergere
    12. Eu abia acum l-am vazut, nu stiu cum de mi-a scapat... Arata tare bine, abia astept sa-l refac si eu. L-am mai incercat si cu nuca, iar o prietena l-a facut cu gem. :) Bun in toate combinatiile.
      Multi pupici!
      xoxo

      RăspundețiȘtergere

    shuter

    My latest images for sale at Shutterstock:

    My most popular images for sale at Shutterstock:

    Followers

     
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes