Inspirat de la Ana Ciolacu şi de la toată populaţia care s-a inspirat de la ea.:)))
Eu i-am pus în plus cacao.
Ingrediente
Eu i-am pus în plus cacao.
Ingrediente
300 gr făină
15 gr drojdie
200 ml lapte cald
un ou
50 gr unt
3 linguri zahăr
putină sare
pentru uns
70 gr unt
zahăr -3-4 linguri
o linguriţă scorţişoară
o linguriţă cacao
Mod de preparare
Într-un bol adânc punem făina cernută, drojdia farâmată cu mâna, zahărul, oul şi puţină sare. Încălzim uşor laptele în care am adăugat şi untul tăiat cubuleţe. Începem să adăugăm câte puţin peste făină , încorporând. Frământăm cu mâna până obţinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenţa asemanatoare plastelinei. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi necesar să mai adăugăm sau să mai reducem uşor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu puţin ulei, acoperim vasul cu-n şervet curat şi lăsăm la loc cald pentru cel puţin o oră , timp în care aluatul îşi dublează volumul. Pe masa înfăinată întindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahăr, scorţişoară şi cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(păstrăm o lingură de pastă). Rulăm foaia până obţinem un sul lung pe care-l tăiem in doua ,pe lungime, cu un cuţit ascuţit, lăsănd câţiva cm. netăiaţi la un capăt. Din acel capat ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute
15 gr drojdie
200 ml lapte cald
un ou
50 gr unt
3 linguri zahăr
putină sare
pentru uns
70 gr unt
zahăr -3-4 linguri
o linguriţă scorţişoară
o linguriţă cacao
Mod de preparare
Într-un bol adânc punem făina cernută, drojdia farâmată cu mâna, zahărul, oul şi puţină sare. Încălzim uşor laptele în care am adăugat şi untul tăiat cubuleţe. Începem să adăugăm câte puţin peste făină , încorporând. Frământăm cu mâna până obţinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenţa asemanatoare plastelinei. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi necesar să mai adăugăm sau să mai reducem uşor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu puţin ulei, acoperim vasul cu-n şervet curat şi lăsăm la loc cald pentru cel puţin o oră , timp în care aluatul îşi dublează volumul. Pe masa înfăinată întindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahăr, scorţişoară şi cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(păstrăm o lingură de pastă). Rulăm foaia până obţinem un sul lung pe care-l tăiem in doua ,pe lungime, cu un cuţit ascuţit, lăsănd câţiva cm. netăiaţi la un capăt. Din acel capat ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute
Delicios,l-am facut si eu dar n-a apucat shooting-ul!Te pup!
RăspundețiȘtergereFlory, muuulte nu apuca nici la mine :)).
ȘtergerePup si eu.
Trebuie sa-l fac si eu, tare mult imi place, pup!!!
RăspundețiȘtergereDanutzo, spor ;)
ȘtergereSi eu l-am facut, deci ma incadrez in populatia aia de care vorbesti mai sus =)). Tare bun. Data viitoare ii pun si eu cacao :). Pupici
RăspundețiȘtergereDa, chiar e binevenita aroma de cacao. Pup. W/e frumos!
ȘtergereDeci facusi si tu si ti-a iesit si grozav !!!!!!!!
RăspundețiȘtergereDeci , da,Mona! :)).Pup.
Ștergeremmmm:D
RăspundețiȘtergereyyummy!
Salut:D.
ȘtergereNu am facut niciodata!Wauuuu,ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc!Te pup.
Ștergerearata tare bine!
RăspundețiȘtergereAlina, multam fain.
ȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Miha!
ȘtergereCa si cel de la Ana-Maria, acest Kringel, imi face pielea de gaina si salivez de nu mai pot.
RăspundețiȘtergereTi-a iesit nemaipomenit si poza este bestiala!
Pup!
Vasi, multumesc mult de apreciere.
ȘtergereO zi minunata!
Adica il face toata lumea si eu nu?! Am furat reteta!!! Pupici
RăspundețiȘtergereSimona, chiar asa! :))
ȘtergereBEAUTIFUL picture! Love this.
RăspundețiȘtergereArata minunat... ma provoci si pe mine sa-l fac. Pup!
RăspundețiȘtergereTi-a iesit cel mai frumos! Am zis! :)))
RăspundețiȘtergereDoamne ce frumos arata , felicitari !!
RăspundețiȘtergerePana reusesc eu sa fac privesc la altul si ma gandesc ca si servesc din el;)!!
RăspundețiȘtergereEu abia acum l-am vazut, nu stiu cum de mi-a scapat... Arata tare bine, abia astept sa-l refac si eu. L-am mai incercat si cu nuca, iar o prietena l-a facut cu gem. :) Bun in toate combinatiile.
RăspundețiȘtergereMulti pupici!
xoxo