O alta reteta de prajiturele pe care-o atasez cu drag Provocarii lunii Decembrie , gazduite cu drag pe blogul Cooking my soul
Cosulete
300 ml apa
150 ml ulei
300 gr faina
putina sare
o lingura zahar
5 oua
Crema
100 gr ciocolata neagra
100 gr mascarpone
un ou
o lingura zahar pudra
frisca - aprox 200 ml
zahar pudra
Cosulete.
Punem la fiert apa impreuna cu uleiul , zaharul si sarea.
Lasam sa dea un clocot si adaugam faina, toata odata.
Amestecam repede cu-n tel para pana se incorporeaza toata faina.
Punem inapoi pe foc si mai amestecam un minut.
Lasam la racit, dar nu complet, doar cat sa suportam degetul.
Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, si nu incorporam urmatorul pana nu e perfect incorporat primul.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam tava cu hartie pentru copt, punem compozitie in posh (sau intr-o punga si-i taiem coltul) si spritam gramajoare de marimea unui ou (daca dorim sa le facem mai mari) sau de marimeau unei nuci (dar sa fie destul de inalta compozitia) daca le dorimi mini.
Introducem tava in cuptorul preincalzit , initial 10 minute la foc iute apoi dam la foc mediu spre mic si lasam pana se rumenesc frumos (eventual mutam tava pe o treapta superioara - eu asa fac chiar daca se zice sa nu deschizi cuptorul :d ).
Le lasam la racit si apoi le taiem capacelele.
Crema.
Punem pe baie de abur ciocolata impreuna cu oul batut usor cu zaharul pudra.
Amestecam mereu pana ce ciocolata e topita complet.
Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam mascarpone.
Omogenizam si lasam sa se raceasca.
Luam cu lingurita si punem crema in fiecare cosulet, cu poshul spritam frisca apoi punem capacelele choux-urilor.
Pudram cu zahar pudra si le pastram la rece.
wow cw faine sunt!!!!iar prezentarea excelenta!!!!!!!pup :*
RăspundețiȘtergereSuper a doua prezentare !! La multi ani !!! :)
RăspundețiȘtergeremniam-mniam :D
RăspundețiȘtergere...arata bestial :D
La multi ani, Gabi !
La multi ani! 2012 sa fie an bun pentru tine si familia ta!
RăspundețiȘtergereyummy,ce fain arata.vreau si eu.......
RăspundețiȘtergere