O portie nu e de-ajuns! :))
250 gr untura
250 gr smantana
o lingurita drojdie uscata
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
aprox 350-400 gr faina
(aici depinde de tipul de smantana, de tipul de faina, asa ca adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei, nelipicios)
rahat
Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta "de exfoliere"; daca-l lasati doar o ora sau..doua veti avea un aluat fraged dar nu asemanator foietajului)
Pe planul de lucru infainat, luati o jumatate din cantitatea de aluat, restul bagati-l inapoi la rece, si intindeti o foaie, taiati mariginile drepte apoi portionati in patratele.
Preincalziti cuptorul.
In mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat, presand usor (daca nu presati, se desprinde la copt) .
Puneti hartie pentru copt in tava si transferati cornuletele.
Le coaceti la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Eu nu le dau prin zahar, e suficient de dulce rahatul.
Din restul de aluat am format doua bile rotunde pe care le-am aplatizat si-am taiat fasii ca-n foto, apoi am rulat.
Am copt ca si pe primele.
ps.Acum...fiecare isi cunoaste cuptorul.
Sa va zic cum le coc eu.
Setez cuptorul la aprox 175 grade, pun tava pe treapta din mijloc si las cornuletele pana prind culoare pe talpa apoi le transfer pe treapta superioara marind focul si lasand pana se rumenesc.
Aceasta reteta o inscriu cumare drag la Provocarea lunii Decembrie2011 gazduita de Brandusha.
250 gr untura
250 gr smantana
o lingurita drojdie uscata
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
aprox 350-400 gr faina
(aici depinde de tipul de smantana, de tipul de faina, asa ca adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei, nelipicios)
rahat
Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta "de exfoliere"; daca-l lasati doar o ora sau..doua veti avea un aluat fraged dar nu asemanator foietajului)
Pe planul de lucru infainat, luati o jumatate din cantitatea de aluat, restul bagati-l inapoi la rece, si intindeti o foaie, taiati mariginile drepte apoi portionati in patratele.
Preincalziti cuptorul.
In mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat, presand usor (daca nu presati, se desprinde la copt) .
Puneti hartie pentru copt in tava si transferati cornuletele.
Le coaceti la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Eu nu le dau prin zahar, e suficient de dulce rahatul.
Din restul de aluat am format doua bile rotunde pe care le-am aplatizat si-am taiat fasii ca-n foto, apoi am rulat.
Am copt ca si pe primele.
ps.Acum...fiecare isi cunoaste cuptorul.
Sa va zic cum le coc eu.
Setez cuptorul la aprox 175 grade, pun tava pe treapta din mijloc si las cornuletele pana prind culoare pe talpa apoi le transfer pe treapta superioara marind focul si lasand pana se rumenesc.
Aceasta reteta o inscriu cumare drag la Provocarea lunii Decembrie2011 gazduita de Brandusha.
Ce dor mi-e de ele si ce bine arata asa foietate ale tale.
RăspundețiȘtergereUn An Nou fericit plin de realizari, bucurii si multa sanatate!
La multi ani!
Foarte fain arata! N-am facut niciodata aluaturi cu untura, asa ca habar n-am : ce fel de untura? topita, de la juamri, sau osanza tocata, cruda?
RăspundețiȘtergerePup, si sa-ti aduca Anul Nou tot ce-ti doresti!
La multi ani!
Mi-ai facut pofta
RăspundețiȘtergereLa multi ani,un an nou plin de bucurii!!
Delicioase!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!
Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! La Multi Ani!
RăspundețiȘtergereAm si eu reteta aproape identica pe blog, numai ca se pune bicarbonat in loc de drojdie, iar cornuletele ies fragede. Mi-au placut astea ale tale cum arata, Gabi, asa ca am facut aseara aluatul, iar acum la prinz le-am copt. Dar nu mi-au iesit deloc foietate :(( oare de ce? Sint fragede, foarte foarte bune, dar eu vroiam sa-mi iasa ca ale tale. Sigur nu trebuie impaturit aluatul? Ma gindesc ca un foietaj totusi se impatureste, pt a obtine foitele alea multe multe.
RăspundețiȘtergereBuna, Nati!
ȘtergereAm mancat cornulete de astea la cineva de Craciun si exact aceasta tendinta de "exfoliere" mi-a placut si mie.
Am intrebat tipa care e reteta si mi-a zis ca e cea clasica doar ca se lasa o zi la rece.
Nu am facut nimic altceva in plus, nici vorba de impachetat.
OOO MA COME E STATA FATTA QUESTA TRADUZIONE???
RăspundețiȘtergereA VAZUT CINEVA,CUM ESTE FACUTA TRADUCEREA IN ITALIANA?
RăspundețiȘtergerecare este grosimea foii ?intinse
RăspundețiȘtergere1,5-2cm.
RăspundețiȘtergereahh ce bine arata super delicioase
Ștergere