3 albusuri
4 linguri zahar pudra
2 galbenusuri fierte
un galbenus crud
100 gr unt
o cana cu varf faina + 1/2 cana
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita praf copt
un vf cutit sare
Mixezi albusurile spuma cu praful de sare.
Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare.
Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana de faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Omogenizezi.
Adaugi apoi restul de faina, treptat , framantand cu mana , pana obtii un aluat ferm dar cu care totusi sa poti lucra intr-o masina de biscuiti (adica sa nu fie extrem de tare ).
Cand ai terminat poti pune aluatul intr-un posh bun , (cum am facut eu si am muncit ca la lopata =)) asa ma durea mana :)) )sau poti sa-l pui in masina pentru macinat carne la care poti atasa forma pentru biscuiti sau poti modela bilute cu mana (ce simplu ar fi fost sa fac asa :)))))
ies aproximativ 40 buc.
Indiferent de metoda aleasa pui fursecurile in tava in care ai pus hartie pentru copt unsa cu putin unt.
Coci in cuptorul preincalzit,la 170-175 grade, pentru 13-15 minute.
Nu trebuie sa le rumenesti, doar sa fie talpa usor maronie. Poti rupe unul ca sa verifci.
Le poti pudra cu zahar sau nu, poti glazura ciocolata sau orice alta glazura sau le poti lipi cate doua cu crema.
Foarte dragute! Cred ca-ti trebuie rabdare sa le formezi asa frumos!
RăspundețiȘtergeresuper frumoase...cred ca sunt si bune...dar cana aia de cafea imi face cu ochiull...dai o cana si-un fursec? dau o tarta cu visine la schimb :P
RăspundețiȘtergerePerfecte la micul dejun si nu numai!Mi-ai facut pofta !PUPICI!
RăspundețiȘtergereliana, da :))) am muncit bine :)))))
RăspundețiȘtergeremultumesc.
Alice,n-am cafea ca tocmai a facut fii-miu ochi maaari intrebandu-ma (dupa ce a vazut cestile goale) daca le-am baut eu amandoua :)))))))
RăspundețiȘtergereFlory, da. Si pt pui tare-s bune.
RăspundețiȘtergereIa...poate ma urnesc si eu sa testez pistolul pt fursecuri...:))
RăspundețiȘtergereFaine ti-au iesit! Brava!
I would love one of these with my morning coffee! And the cups and saucers are lovely! Great photo!
RăspundețiȘtergereGaby,
RăspundețiȘtergereEsti incredibil de harnica .
Abia tin pasul sa-ti citesc postarile .
Bravo !
Multumesc frumos, Ruth.
RăspundețiȘtergereMa bucura vizita ta.
Miha, multumesc. Pune-l la treaba; daca nu, trimite-l la Brosteni :)))
RăspundețiȘtergereLia, nu-s harnica ca nu am spalat vasele si nici nu am calcat:D:)))
RăspundețiȘtergerePUP TARE.
Perfecte !!! da vreau si eu
RăspundețiȘtergereCe frumoase sînt!Eu nu stiu sa le formez asa frumoase.Fac una mai mare,una mai mica...milocie... =))
RăspundețiȘtergereHai mai Maya ca inegale-s ale mele :))).
RăspundețiȘtergereEu cand ma uit ce perfectionista esti tu raman paf :P
PUP.
Anto, bineinteles :))
RăspundețiȘtergereTare bune! Mi-a lasat gura apa! Am sa incerc si eu reteta ta.
RăspundețiȘtergereBuna dimineata, Andreea.
RăspundețiȘtergerePuii mei le-au terminat pe toate, ieri. Asta e semn bun :)))
sunt foarte dragalase.nu cred ca fi vazut o reteta de biscuiti care sa contina galbenus fiert pana acum.totusi le-as fi facut bilute ;))
RăspundețiȘtergerenu ar fi iesit atat de frumoase dar as fi muncit mai putin.zi minunata iti doresc!
Multumesc, Sarah. Da, doar la final am facut doua bilute :)) cu aluatul luat de pe posh :)).
RăspundețiȘtergereAtunci mi-a venit ideea :)))
Cealalta idee, cu galbenusurile fierte, o stiu de mult, de prin retetele mamei.
Initial m-am dus la bucatarie sa fac mini pavlova dar cum albusurile nu mi s-au batut batz |(asa cum e necesar la bezea), avand si doua oua fierte pe masa, am redirectionat reteta :)))
Da, Da nu sint bune , pentru cä le-ai spritzat pe Mina stingä )))))
RăspundețiȘtergereDacä le-ai fii spritzat de la Dreapta la Stinga si apoi o Turä invers , ar fii fost numai bune:-)))))))))
Mai, ce idee buna asa un dus/intors :)))
RăspundețiȘtergere:p
Zi minunata cu soare si liniste!
bune bune :)
RăspundețiȘtergereminunate!eu o sa le fac cu crema :*
RăspundețiȘtergere