1.
2.
Pt primul strat
-pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul.
Pentru al doilea strat.
Mixeaza bine frisca.
Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu.
Cand s-a ingrosat usor adauga galbenusurile batute, Nesquik-ul si cacaua.
Amesteca repede si adauga ciocolata tocata si amesteca inca un minut pe foc apoi opreste focul si continua amestecarea pana la topirea ciocolatei.
Lasa sa se raceasca complet si cu o lingura mare, amesteca cu frisca batuta, usor , usor pana incorporezi tot amestecul de ciocolata.
Toarna peste stratul de ciocolata din forma (care deja e intarit), niveleaza frumos si baga la congelator.
Lasa peste noapte si a doua zi introdu forma pt 20 sec in apa calda apoi pune deasupra formei o farfurie si cu o miscare ferma rastoarna inghetata.
Feliaza si papa.
Sa descriu cat de bun e?
Mai bine va faceti :P
- 100 GR ciocolata cu lapte
- 50 gr frisca
- o lingura unt
2.
- 450 gr frisca
- 400 gr ciocolata alba
- 3 galbenusuri
- 20 gr amidon
- zahar vanilat
- 200 gr lapte
- 80 gr nesquik
- 20 gr cacao
Pt primul strat
-pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul.
Pentru al doilea strat.
Mixeaza bine frisca.
Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu.
Cand s-a ingrosat usor adauga galbenusurile batute, Nesquik-ul si cacaua.
Amesteca repede si adauga ciocolata tocata si amesteca inca un minut pe foc apoi opreste focul si continua amestecarea pana la topirea ciocolatei.
Lasa sa se raceasca complet si cu o lingura mare, amesteca cu frisca batuta, usor , usor pana incorporezi tot amestecul de ciocolata.
Toarna peste stratul de ciocolata din forma (care deja e intarit), niveleaza frumos si baga la congelator.
Lasa peste noapte si a doua zi introdu forma pt 20 sec in apa calda apoi pune deasupra formei o farfurie si cu o miscare ferma rastoarna inghetata.
Feliaza si papa.
Sa descriu cat de bun e?
Mai bine va faceti :P
mmmce bunatate ai facut...mai este ? vin si eu la o felita...promit ca nu pap mult :D
RăspundețiȘtergereIar ai facut bunaciuni si poze frumoase.
RăspundețiȘtergereZile minunate la acest sfarsit de saptamana!
Mai este , Nati.
RăspundețiȘtergereDa' mica iti pun, da?:)))
Week-end frumos, pupici.
Medi, la toti ne-a placut.
RăspundețiȘtergereBanuiesc ca nu ti-ar displace nici tie:D :)))
Mmm nu trebuie sa descrii nimic ca se vede din poze:))
RăspundețiȘtergereSi eu am sa fac,,..
Pupici
Ai facut asa ceva si nu m-ai strigat?Nu pot sa cred....
RăspundețiȘtergereSi..cam pana unde ar fi trebuit sa strig?:D:)))
RăspundețiȘtergereBianca,pup si eu si multumesc. Sa faci ca tare-i bun.
RăspundețiȘtergereMega Klasse. Compliment
RăspundețiȘtergereUn Prieten
Hmmm, ce bine arata... mai este sau a disparut tot... Pupici si servesc o feliuta virtuala, ca-i prea ochioasa...
RăspundețiȘtergerePrietene, multumesc mult.
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa.
Daniela, mai este putin si am facut azi unul cu gem de capsuni, afine si lamaie.
RăspundețiȘtergereNu mai cumpar never inghetata.
Pupici, duminica linistita.
Gabytza trimite si la mine prin fan curier....!
RăspundețiȘtergerenuuuuu mai zi nimicutzaaa!!!!!!!....ca deja esti o nesuferita !!!!!!......chiar asa....papi atatea chestii....ssiiiii,,,,,,,FARA MINEEEE!!!!!!!!!..da eu .....????mi curg baleleeeee...ssiiiii....gataaaaa....bineeee...lasaca ma fac eu maree...!!!vezi tuuu..!!!pupici.si sper ca nu te ai speriat!!!
RăspundețiȘtergere:)))))
RăspundețiȘtergerenu, chiar am ras :)))
sarumana pt apreciere!!
Anto, cum sa fie curierul, tinerel?:)))