Un mic dejun mai "de fitze":)) daca luam in considerare faptul ca puteam praji oul in tigaie in doua minute:)).
Daaaar, cum mie imi place ce e nou si frumos...
Reteta e preluata..de pe net:)
http://sabina-madalina.blogspot.com/
Ingrediente:
- 4 chifle
- 4 oua
- cascaval
- sare
- piper
- boia
- unt
Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit.
Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei.
In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou.
Punem cate putina sare,piper si boia.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute.
Scoatem si punem cascaval ras si bagam inapoi la cuptor pana se rumeneste usor.
ponturi:
Cred ca "faza" cu 15-20 minute e pentru cuptoare electrice sau d-alea care au flacara si deasupra.Pentru un cuptor normal, cum e al meu...nu e prea ok.
De ce?Pai chifla se incalzeste prima si pana incepe sa se faca oul se intareste/usuca prea tare.
Deci, ce e de facut?
Eu zic asa: dupa ce punem chiflele in tava, le acoperim cu folie de aluminiu si le invelim bine.
Dupa cele 15-20 minute , atunci cand punem cascavalul, scoatem si folia.
Astfel vom obtine un mic dejun cu o chifla cu coaja usor ,usor crocanta,miez cald si moale si outz numa' bun de papat.
Foarte faina reteta!!!! Exact aseara ma uitam pe un blog si am vazut aceasta reteta si am zis ca as face-o azi de dimineata dar nu aveam chifle si nici de unde sa cumpar:)
RăspundețiȘtergereFoarte fain..am sa o fac si eu ,.,,in viitorul apropiat
Arata f bine!!
RăspundețiȘtergeresuper prezentare gabbitzo!!!!!!!!pup:*
RăspundețiȘtergerePupici, Bianca.
RăspundețiȘtergereToate 4 s-au papat dimineata.
Si copiilor le-au placut.
Noi am papat si cu laptic.
Felis,multumesc>:d<
Multumesc, Dana.
RăspundețiȘtergereWow, excelenta idee pentru maine dimineata. Super faina prezentarea!
RăspundețiȘtergerelabonnebouche, multumesc.
RăspundețiȘtergerepofta mare!