Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnamon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.
Ingrediente
aluat:
pentru umplut
pentru umplut
- 200 gr zahar brun
- 3 linguri scortisoara
- 80 gr unt
- 100 gr branza almette sau philadelphia
- 90 gr unt
- 195 gr zahar pudra.
Mod de preparare
Aluatul:
Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.
Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)
Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))
Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.
Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.
Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.
Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.
Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.
Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.
Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.
In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.
Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.
Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.
Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.
O bunatate!!!!
Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.
Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)
Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))
Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.
Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.
Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.
Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.
Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.
Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.
Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.
In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.
Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.
Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.
Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.
O bunatate!!!!
Ti-au iesit perefecti si foarte apetisanti.
RăspundețiȘtergereBine-ar fi daca toata lumea ar spune de unde are inspiratia.
Iti doresc o zi buna.
am venit aici sa mananc,ca nu e atata lume,si pot degusta in liniste :)))))) te pup
RăspundețiȘtergereAm mai vazut eu melcisiorii astia undeva,am venit sa mananc ca mi s-a facut pofta
RăspundețiȘtergeredaaa, mi i-au furat aia de pe bucataras. ro :))))
RăspundețiȘtergerezi buna, dia!
Daniela, multumesc mult. Duminica frumoasa!
Ela , SI EU PUP!
Vicent, blogul meu este deja pe petitchef:P
Ca sa vezi,ce chestie....si eu am aceeasi reteta,buni tare.
RăspundețiȘtergereAnonim, da' sunt buni. foarte buni.
RăspundețiȘtergerenu prea am inteles comentariul tau. eu am scris clar ca m-am inspirat de la Miha si cele doua Gabriele:)
Bau!
RăspundețiȘtergere