Ingrediente
- 2 oua
- aprox. 300 gr faina
- 150 ml lapte
- aprox 300-400 gr apa minerala
- o lingurita praf copt
- 5-6 linguri zahar
- o lingurita esenta rom
- putina sare
Mod de preparare
Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor.
Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut.
Incepem sa-l subtiem cu apa minerala.
Punem si praful de sare si gata compozitia. Lasam 30 min sa se "odihneasca".
Incalzim vasul de tuci |(v-am zis ca-l iubesc, nu? :))) ), punem o lingura de ulei, o lasam sa se infierbante bine si adaugam un polonic din compozitie, miscand cratita incat compozitia sa acopere uniform fundul vasului. Cand s-a rumenit usor, cu ajutorul unei palete, invartim clatita si pe cealalta parte.
Procedam la fel cu toata compozitia.
Umplem clatitele cu dulceata de afine, ornam cu frisca si papam.
Bune or mai fi fost .
RăspundețiȘtergereO seara placuta!