Ingrediente
* 500 gr creier porc
* o punga de amestec legume(porumb,mazare,pastai,fasole boabe,ardel,morcov)
* 4 oua
* o lingura smantana
* 50 gr unt* sare
* piper
* 3 linguri faina
* putin praf copt
Mod de preparare
Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le lasam la scurs.
Intr-un bol,batem bine cu o furculita ouale cu sare si piper. Adaugam :creierul,smantana,legumele, faina amestecata cu praful de copt.,untul. Omogenizam.
Ungem o tava cu unt, turnam amestecul si introducem la cuptor, pe treapta din mijloc pentru 20min la foc mediu, apoi urcam tava pe treapta superioara pentru inca 20. min.
Servim cald cu cartofi natur sau rece, ca aperitiv.O budinca de creier delicioasa!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu