Ingrediente
- 9oua
- o cana zahar
- 3linguri cacao
- 3plicuri zahar vanilat
- 3pliculete ness
- nuca macinata
- 500 ml frisca
- un praf sare
Mod de preparare
Se separa gabenusurile de albusuri
Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:))
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul
Frisca se mixeaza pana capata consistenta
In cele trei vase in care am repartizat galbenusurile adaugam asa
1. zaharul vanilat+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din catitatea de frisca
2. nessul+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din cantitatea de frisca
3. cacaoa+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 cantitatea de frisca
Se amesteca usor in fiecare apoi se aseaza in ordinea 3/2/1-intr-un vas incapator
Intre straturile de inghetata punem nuca si alune(eu am pus doar nuca)
Se introduce vasul la congelator
Va rezulta o inghetata aromata. cremoasa , fara aschii de gheata.
sursa
Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:))
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul
Frisca se mixeaza pana capata consistenta
In cele trei vase in care am repartizat galbenusurile adaugam asa
1. zaharul vanilat+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din catitatea de frisca
2. nessul+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din cantitatea de frisca
3. cacaoa+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 cantitatea de frisca
Se amesteca usor in fiecare apoi se aseaza in ordinea 3/2/1-intr-un vas incapator
Intre straturile de inghetata punem nuca si alune(eu am pus doar nuca)
Se introduce vasul la congelator
Va rezulta o inghetata aromata. cremoasa , fara aschii de gheata.
sursa
Imi place inghetata in mai multe culori.....foarte reusita a ta.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Cred ca trebuie sa fie foarte bun.
RăspundețiȘtergeredragele mele,credeti-ma pe cuvant(am scris asta de multe ori)-incerc mai multe retete si ceea ce nu e pe gustul meu ,nu postez,deci,ce e postat aici, mi-a placut asa ca recomand sa incercati;)>:d<.
RăspundețiȘtergere