pt foi
-am pus intr-un castron 500gr faina
am facut o gropita in mijloc in care am pus un amestec din drojdie(cat o nuca)o lingura de zahar,una de faina si putina apa calda.
am lasat asa 15minute
am adaugat 200ml ulei,100gr margarina,un ou,sare si apa calda
am framantat bine si am lasat la dospit
umplutura:
am calit 3cepe
am adaugat carnea tocata(eu am pus o pulpa de pui dezosata,si aprox 400gr pulpa de porc;am amestecat)
am lasat cam..20minute pe foc,amestecand
cand s-a racit am amestecat cu 2oua , 3linguri de smantana,sare,piper si o ligurita "secretul gustului"
aluatul dospit l-am impartit in doua si am intins doua foi
am uns o tava cu margarina si am pus una din foi
am bagat la cuptor pt 10minute
am scos,am pus uniform umplutura apoi cealalta foaie si am uns cu ou batut
am bagat la cuptor
nu stiu exact cat timp..destul de multisor..40-45min..cred...(mai bine verificati:d)
eu am facut in tava mare de aragaz dar cred ca atunci cand o voi repeta voi folosi una mai mica,sa fie inalta placinta
placinta cu carne cu foi din aluat dospit
gaby_d
●
sâmbătă, 4 iulie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
Aluat 400 gr faina alba 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata) 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare (eu pu...
-
M-a incantat prajiturica asta inca de cand am vazut cat de bine arata in site-ul Mihai . Ingrediente accesibile, combinatie FIX pe gustu...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
Totul a pornit de la reteta de empanadas a Laurei, la care mi-a ramas gandul si catre care ma directionau papilele gustative :)), insa asa...
-
Blat 4 oua 150 gr zahar 5 linguri faina 2 linguri amidon 2 linguri apa 2 linguri ulei o lingurita praf copt un vf. cutit sare Crema...
-
Nonconformista din nastere, fara sanse de-a fi combatuta Nu va straduiti Nu-mi place "ziua mea", nu mi-a placut niciodata.!!! ...
-
O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita. Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (ast...
-
A trecut si august. Asa cum l-am banuit, fierbinte, cu briza calda, iz de concediu si balaceala. V-ati catarat pe munti, v-ati racorit ...
-
Am implinit 34 de ani. Sunt mare, nu? Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
Nice blogs and great pictures (make me hungry!)
RăspundețiȘtergerehihihihi
RăspundețiȘtergerethanks !
go and eat:)))