spalam capsunelele apoi le curatam de codite(eu am avut 2,300kg inainte de curatare)
am pus la fiert intr-un vas 2kg zahar si doua cani de apa
am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat(se verifica prin proba picaturii:sau lasi sa curga ultima picatura de pe lingura,pe o farfurie si trebuie sa arate ca o perluta sau intr-un paharel cu apa,picatura sa nu se imprastie)
am adaugat capsunile,am inchis focul,am acoperit si am lasat o ora.
am pus apoi iar la foc si am lasat flacara la mic,am adunat mereu spuma formata, pana ce siropul a fost legat(verificat prin proba amintita)
am adaugat zeama de la o lamaie,doua linguri de rom si am inchis focul.
dupa 15minute am turnat in borcanelele curate si am pus capacele.(la desfacere se va auzi un clik)
se pastreaza in camara,
spor la treaba!
dulceata de capsuni
gaby_d
●
luni, 8 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
shuter
Followers
Search this blog
" Mic dejun şi pacheţel de şcoala/de servici"
Popular Posts
-
PENTRU IEPURASI AM FOLOSIT: oua fierte tari cuisoare pentru ochisori boabe de piper pentru nasuc castraveti pt urechiuse marar pentru mustat...
-
Abia a trecut luna lui cuptor, ( dar nici august nu-i mai breaz : ))), asa ca toata lumea se fereste in continuare de el in aceasta per...
-
Astazi , piticul meu implineste 6 anisori. Dar pentru ca azi e zi de gradi si zi de lucru:)), l-am sarbatorit ieri. Sa ni-l t...
-
Bunatati din Natura suntem noi, o familie formata din 3 generatii cu spirit practic si initiativa. Si cu dragoste de viata si de tot ce...
-
Sau unul dintre cele mai simple deserturi. Mi se intampla uneori chiar sambata sa nu am chef sa fac ceva dulce. ...
-
Pe Ramona o stiu de ceva timp. "Conexiunea" dintre noi a fost perfectă de la primele conversaţii. Parcă ne ştiam de-o viaţă! ...
-
Nu m-am declarat niciodata fan al prajiturilor cu lamaie, dar aceasta... m-a incantat de la prima inghititura :D. Am mancat preparata d...
-
O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce. Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de l...
-
O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a plac...
Un produs Blogger.
Scriu si aici.....uneori :P
Adresa de contact gabrielad_31@yahoo.com
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu