O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a placut mult, mai mult decat varianta chiftelutelor in sos tomat.
Ingrediente chiftelute
500 gr carne tocata (eu am pus de vita dar si o bucata de slanina afumata, tocata; puteti pune si carne de porc, pui)
2 cartofi
o felie de paine
2 oua
patrunjel verde
ceapa verde - 2-3
faina
ulei
Pentru sos (sos Bechamel)
500 ml lapte
2 linguri faina
putina nucsoara
40 gr unt
100 ml smantana
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
telemea de vaca (eu am pus si putin cascaval)
sare, piper
patrunjel verde
Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana.
Amesteci intr-un bol carnea tocata, slanina tocata, patrunjelul verde, ceapa scursa de ulei, cartoful, ouale si omogenizezi bine. Dai la rece pentru 10-15 minute apoi cu mainile umede formezi chiftelute pe care le treci prin faina apoi le prajesti pe ambele parti pana sunt rumenite frumos.
Le lasi la loc cald si prepari sosul.
Topesti intr-un vas untul, adaugi faina si amesteci si calesti 2-3 minute.
Adaugi treptat laptele, putin cate putin , sa nu faca cocoloase si lasi la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Adaugi smantana.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezi chiftelele, pui bucati de branza si torni sosul Bechamel.
Bagi vasul la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 20 minute, scoti vasul, pui zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si bagi inapoi la cuptor pentru 10 minute.
Servesti cu piure, orez, sau ca atare, cu salata.
Ingrediente chiftelute
500 gr carne tocata (eu am pus de vita dar si o bucata de slanina afumata, tocata; puteti pune si carne de porc, pui)
2 cartofi
o felie de paine
2 oua
patrunjel verde
ceapa verde - 2-3
faina
ulei
Pentru sos (sos Bechamel)
500 ml lapte
2 linguri faina
putina nucsoara
40 gr unt
100 ml smantana
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
telemea de vaca (eu am pus si putin cascaval)
sare, piper
patrunjel verde
Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana.
Amesteci intr-un bol carnea tocata, slanina tocata, patrunjelul verde, ceapa scursa de ulei, cartoful, ouale si omogenizezi bine. Dai la rece pentru 10-15 minute apoi cu mainile umede formezi chiftelute pe care le treci prin faina apoi le prajesti pe ambele parti pana sunt rumenite frumos.
Le lasi la loc cald si prepari sosul.
Topesti intr-un vas untul, adaugi faina si amesteci si calesti 2-3 minute.
Adaugi treptat laptele, putin cate putin , sa nu faca cocoloase si lasi la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Adaugi smantana.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezi chiftelele, pui bucati de branza si torni sosul Bechamel.
Bagi vasul la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 20 minute, scoti vasul, pui zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si bagi inapoi la cuptor pentru 10 minute.
Servesti cu piure, orez, sau ca atare, cu salata.
O bunatate pentru pranzul de duminica.O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereMereu mi-a plăcut să îți citesc postările și să încerc rețete prezentate de tine! Felicitări!
RăspundețiȘtergereArata excelent! E o varianta care merita incercata. Multumesc pentru idee!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult! Chiar ieri rasfoiam printre retetele vechi si remarcam ca aveam introducere la majoritatea retetelor. Acum...nu stiu unde mi-e muza :))
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa!
Rocsi, pupici. A fost bun tare!
RăspundețiȘtergereAlex, cu mare drag. Bucataresele vesele gatesc bine de tot!
mi-e foame pur si simplu! e o masa ideala de pranz pt mine! pupici!:D
RăspundețiȘtergere