Prajitura cu Inka


Blat
7 ouă
7 linguri apă clocotită
250 gr zahăr
200 gr făină
un plic praf de copt
5 linguri Inka (praf solubil din cereale, amestec de orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr mărunțite și prăjite, înlocuitor de cafea)
un vf. cuţit sare

Cremă
3 ouă
250 gr. unt
3-4 linguri Inka
200 gr zahăr pudră

În plus
50 gr alune (sau nucă, migdale, nucă de cocos)



Blat.
Separă albuşurile de gălbenuşuri.
Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr.
Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor.
Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus.
Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare.
Lasă la răcit.
Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.

Crema.
Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece.
Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri.Omogenizeaza.

Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă.
Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier.
Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.
Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.

Puteti inlocui Inka cu ness, daca doriti prajitura cofeinizata :P


9 comentarii:

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes