Cotlet de porc marinat, cu mustar si ciuperci

  • 700-800 gr cotlet porc
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 3-4 linguri mustar
  • sare,piper
  • boia de ardei iute
pentru marinada
  • 200 ml vin rosu
  • o lingura miere
  • o lingura sos de soia
  • 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
   Preparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la frigider pentru cel putin 24 de ore. (il puteti lasa chiar si doua zile).   Pregatiti un vas termorezistent, potrivit ca marime. Scoateti cotletul si-l ungeti bine cu  mustar. Il asezati in vas, turnati marinada, presarati boia de ardei iute (sare si piper doar daca considerati ca mai este nevoie) si acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Il introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade initial, lasati 15 minute, apoi reduceti la 165-170 de grade. Lasati vasul la cuptor timp de o ora acoperit apoi il scoateti, puneti ciupercile si-l introduceti iar la cuptor pentru maxim inca o ora stropind cotletul din cand in cand cu sucul din vas iar la jumatatea timpului il invatiti si pe cealalta parte. Serviti cald cu piure de cartofi si salata , sau rece , feliat, intr-un sandwich alaturi de ceva legume. Pofta buna!



4 comentarii:

  1. Je crois que je vais déménager tout à cote de toi, ce plat et superbe!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate aromata cotletul tau!Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine cotletul tau, iar dupa ingredientele folosite foarte fraged si aromat!

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes