Ingrediente
blat:
- 4 oua
- 5 linguri faina
- 2 linguri gris
- o lingura cafea
- 8 linguri zahar
- o lingurita praf copt
- o lingura ulei
- sare
- 300 ml frisca lichida(gen hulala)
- 2 linguri zahar
- 100 gr smantana
- 100 ml lapte
- 50 gr zahar vanilat
- 400 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 2 plicuri capuccino
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se mixeaza bine.
6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu.
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri zahar ramase, o lingura apa si uleiul pana ce se albesc.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul si cafeaua. Se omogenizeaza.
Se incorporeaza usor albusurile .
Se toarna tortul intr-o tava tapetata cu ulei si faina alba si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 25 minute. (faceti proba scobitorului)
Crema 1:
Frisca lichida se amesteca cu smantana, laptele, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza la viteza mare pana ce se obtine o crema bine legata.
Crema 2:
Frisca se pune intr-o craticioara, la foc mic, pana ce ajunge la punctul de fierbere.
Se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine pana la topirea completa. Se adauga capuccino.Omogenizam.
Cand se raceste, introducem crema la frigider pentru o ora-doua,scoatem apoi mixam (am mixat cam..10 minute) pana la obtinerea unei creme cu consistenta ferma.
Taiem blatul in trei, pe primul intindem 2/3 din crema 1, asezam blatul al doilea, ungem cu 2/3 din crema 2 si asezam blatul al treilea.
Imbracam totul cu restul din crema 2(e vorba aici de impartiri, ecuatii, ce stiti voi :))) ) si ornam....cat de decent putem:)))
Albusurile se mixeaza bine.
6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu.
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri zahar ramase, o lingura apa si uleiul pana ce se albesc.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul si cafeaua. Se omogenizeaza.
Se incorporeaza usor albusurile .
Se toarna tortul intr-o tava tapetata cu ulei si faina alba si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 25 minute. (faceti proba scobitorului)
Crema 1:
Frisca lichida se amesteca cu smantana, laptele, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza la viteza mare pana ce se obtine o crema bine legata.
Crema 2:
Frisca se pune intr-o craticioara, la foc mic, pana ce ajunge la punctul de fierbere.
Se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine pana la topirea completa. Se adauga capuccino.Omogenizam.
Cand se raceste, introducem crema la frigider pentru o ora-doua,scoatem apoi mixam (am mixat cam..10 minute) pana la obtinerea unei creme cu consistenta ferma.
Taiem blatul in trei, pe primul intindem 2/3 din crema 1, asezam blatul al doilea, ungem cu 2/3 din crema 2 si asezam blatul al treilea.
Imbracam totul cu restul din crema 2(e vorba aici de impartiri, ecuatii, ce stiti voi :))) ) si ornam....cat de decent putem:)))
La multi ani! si aici.
RăspundețiȘtergereFrumos si delicios acest tort.
La Multi Ani, felicitari!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere