Ingrediente
- 1 l. lapte
- 1 pahar de zahar tos
- 1 pahar faina
- 50 de gr. de margarina
- 100 gr. de nuca de cocos
- 100 grame nuca macinata
- 1 pachet de frişca
- 1 pahar de lapte
Mod de preparare
laptele ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele). va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata.
ıntr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.
budinca se toarna uşor peste nuca de cocos cu mare grija
ıncercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca
se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu frisca vegetala)
dupa ce s-a racit budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn
sa o ıntindeti cıt se poate de uniform
deasupra presarati nuca
apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore
cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade link
ıntr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.
budinca se toarna uşor peste nuca de cocos cu mare grija
ıncercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca
se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu frisca vegetala)
dupa ce s-a racit budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn
sa o ıntindeti cıt se poate de uniform
deasupra presarati nuca
apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore
cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade link
Tipsuri
- 1nu am mai folosit frisca pudra ci am mixat 200ml frisca vegetala
- 2pt interiorul ruladei am caramelizat 5linguri de zahar,am pus 4linguri nuca macinata si am intins in strat subtire amestecul pe folie de aluminiu
- 3cand s-a racit,am rupt bucati si le-am tocat bine, bine
- 4cand rulati fasiile ,nu strangeti rulada ci o rulati lejer
- 5puteti adauga in frisca putin intaritor
Cred ca am vazut reteta asta postata de tine si pe Bucataras. Am facut-o si eu asa cum a preluat-o Miha, dar mi-a iesit prea groasa budinca si n-am putut nici s-o intind bine, nici s-o rulez. Asa ca am taiat-o patratele si tot in burtica a ajuns. E buna, dar si mai buna e cum ai modificat-o aici.
RăspundețiȘtergereDeci, mai exersez.
Cristina,sper ca vei reveni sa citesti rapunsul.aseara n-am facut-o ca-n reteta ci am folosit praf de budinca.pe plic scria 500ml lapte insa am pus 700 si am mai pus 2linguri de faina si 3-4linguri zahar,plus zahar vanilat.mie prima oara nu mi-a iesit prea groasa ci subtirica.ar fi iesit corect daca as fi avut rabdare s-o las la frigider,dar nu pot:))).in frisca recomand intaritor.ai dreptate.nici pe mine nu ma intereseaza aspectul cat ma intereseaza sa fie bun,insa daca le postez undeva,nu-mi permit sa le las cum ma taie capul:))).sper ca ti-am fost de ajutor.pup si zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereBineinteles ca revin, nu scapi de mine pana nu-mi iese rulada ca la turci. O sa incerc si cu budinca.
RăspundețiȘtergereMultumesc! (ca m-ai bagat in seama.)
hai ca e buna:))))ca te-am bagat in seama:)))).ajut cu drag pe cine are nelamuriri,sau vrea informatii suplimentare:)))
RăspundețiȘtergeremda, vestita rulada turceasca, cred k e cea mai buna rulada pe care am mancat-o si asta datorita tie, hai acum nu ti-o lua in cap =))=)):P
RăspundețiȘtergere:))))),da de ce sa nu mi-o iau mai danutzo?:d:))).pup .
RăspundețiȘtergere