Tort racoros cu fructe


Blat
4 oua
o ceasca zahar (ceasca cu capacitatea de 150 ml)
o ceasca faina
doua linguri cacao
1/3 lingurita praf de copt

Crema 1
200 gr visine
200 ml frisca indulcita (sau smantana pentru frisca + zahar pudra) - eu am folosit smantana cu grasime 20% + zahar pudra
8 gr gelatina
2 linguri zahar
un plic zahar vanilat

Crema 2
400 gr caise
300 ml frisca indulcita (sau smantana pentru frisca + zahar pudra)
12 gr gelatina
un plic zahar vanilat
3-4 linguri zahar pudra

Zahar pudra




Blat.
Pui intr-un bol ouale, cu-n praf  de sare si zaharul.
Mixezi pana la diluarea completa a cristalelor, cel putin10 minute. Vei obtine o crema lucioasa, pufoasa.
Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.
Omogenizezi usor.

Tapetezi fundul unei forme pentru tort cu diametrul de 22 cm , cu hartie pentru copt, torni compozitia , nivelezi frumos si bagi la cuptor, in cuptorul preincalzit, la foc mic (165 grade ).
Coci pana trece testul cu scobitoarea. Scoti si lasi la racit, desprinzi usor hartia si tai blatul in doua pe orizontala.

Mixezi frisca (o poti mixa toata o data ) fie indulcita, fie smantana pentru frisca si pui zahar pudra dupa gust.

Crema 1.
Pui gelatina la hidratat in cateva linguri de apa.
Scoti samburii visinelor. Bagi blenderul si pasezi (nu complet). Ameseci cu zahar si pui la foc mic aducand amestecul la punctul  de fierbere. Opresti focul. Pui gelatina hidratata si amesteci pana la diluare. Racesti complet! Adaugi 200 ml frisca batuta si omogenizezi usor. Dai vasul la rece pana incepe sa se lege (nu trebuie sa se  intareasca dar nici sa fie fluid, trebuie sa aiba consistenta unei creme).

Pregatesti primul blat de tort si pui imprejur inelul pentru tort. Pui crema 1 intr-un posh sau o punga taiata la un colt si torni crema, in cercuri ,peste primul blat, lasand cel putin 1 cm intre cercuri (vezi foto).
Dai la rece.

Crema 2.
Pui gelatina la hidratat in cateva linguri de apa.

Scoti samburii caiselor. Bagi blenderul si pasezi. Ameseci cu zahar si pui la foc mic aducand amestecul la punctul  de fierbere. Opresti focul. Pui gelatina hidratata si amesteci pana la diluare. Racesti complet! Adaugi 300 ml frisca batuta si omogenizezi usor. Scoti tortul de la frigider si torni crema 2 umpland pentru inceput spatiile goale lasate de crema 1. Torni si restul si nivelezi.
Dai la rece si cand crema incepe sa se intareasca asezi al doilea blat si presezi usor.

Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore (eu l-am lasat o ora :-))) ), scoti inelul desprinzand intai usor crema, cu lama unui cutit subtire, si pudrezi cu zahar pudra.
Pofta buna!


9 comentarii:

  1. Vreau toate feliile alea! Dupa ziua de azi, as avea nevoie de insulina injectabila ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonina,nu vrei sa-mi lasi si mie macar o feliuta?.........hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca are visine,hop si eu la o felie.xoxo Arata bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. hehehe,ai zis tu ca vrei sa te laudam de trei ori. Ce sa zic,e delicios.Trimite-mi si mie o feliuta asa cum mi_ai trimis si cioco:))) prin posta:-*

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun! E interesant felul in care combini cremele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai am cuvinte...ai ales 2 din fructele mele preferate, parfumate si acrisoare!
    E super tortul tau, merita incercat, felicitari!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna dimineata, fetelor!
    Multumesc! Va invit la o feliuta virtuala :P.

    Gabriela, am vazut ceva de gen la Laura Sava si mi-a placut dar cantitatile de creme erau egale, am facut dupa cum am avut eu cremeledar tare mi-a placut sectiunea ;;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata delicios!
    Vezi ca sunt cu ochii pe tine.:)
    Urmeaza aniversarea lui Mihnea, baietelul meu mai mare si caut inspiratia.
    Mult spor!!

    RăspundețiȘtergere
  9. woow ce bine arata, pacat ca am ajuns prea tarziu ca vroiam si eu o felie dar las ca fac ;)))

    RăspundețiȘtergere

shuter

My latest images for sale at Shutterstock:

My most popular images for sale at Shutterstock:

Followers

 
  • PAPA BUN © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes