- fasole alba
- usturoi
- hrean
- ulei
- sare
- ceapa
- pasta de tomate
- putina apa
- foi de dafin
Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert; dupa ce da in clocot schimbati apa dar cu apa fierbinte, nu rece!
Lasati la foc mic, acoperita , pana e bine fiarta (boaba trebuie sa se ferme cand o prindeti intre doua degete). Daca e cazul mai adaugati din cand in cand apa clocotita.
Scurgeti apa dar pastrati o cana din zeama sa adaugati in cazul in care este necesar (la mine n-a trebuit).
Curatati usturoiul si cateva felioare de hrean. Nu stiu cat sa va zic...cat va place :-??. Noua ne place iute, picanta, altii o vor doar usor aromata.
Bagati blenderul si farmati..tot ce va iese in cale. Daca n-aveti blender dati prin masina de tocat carne sau o faramati cu "scula" aia cu care faceti piureul iar usturoiul si hreanul le dati pe razatoarea cu ochiuri mici..
Cand ati obtinut o pasta omogena incepeti sa adaugati ulei..asa..cam cate 2-3 linguri si mixati in continuare cu blenderul, se va incorpora foarte bine. Puneti asa..de 3-4 ori si potriviti gustul de sare.
La mine pasta era destul de "umeda"; in cazul in care e prea tare mai adaugati putin din apa in care a fiert fasolea.
Nivelati frumos fasolea si preparati sosul.
In cateva linguri de ulei caliti o ceapa-doua, tocate marunt.
O lasati pana prinde o culoare frumoasa, usor aurie(aveti grija sa n-o ardeti - fasolea, nu voi :))) )
Adaugati o foaie de dafin si vreo 60 ml apa si dati focul la mic. Ceapa trebuie sa fie biiiine inmuiata . Adaugati o lingurita pasta tomate, putina sare si opriti focul.
Gata! Vedeti ce usor e ?:-??
Ce buna e,ma-ntreb cum o fi cu hrean,n-am combinat niciodata dar ar fi cazul sa-ncerc!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut... Din pacate nu mai pot manca fasole... si-mi placea atat de tare... Iar cu hrean nu am mancat niciodata! Ce ma fac eu acum?! O sa fur un pic de la tine! :) Pupici si weekend placut in continuare
RăspundețiȘtergereImi place fasolea batuta .
RăspundețiȘtergereMi-e pofta gabyyyyyy!!!o duminica frumoasa!!
RăspundețiȘtergereSi mie imi e pofta, cred ca o sa fac si eu cat de curand, pup :*
RăspundețiȘtergereNu as refuza niciodata o portie!
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu, la mine pe blog.
Duminica frumoasa!
Pana imi fac si eu poftesc la tine. :))
RăspundețiȘtergereIn zona noastra nu se face cu hrean dar trbuie sa incer si eu ca m-ai facut curioasa si cum hreanul ne place cred ca si combinatia va fi ok!Pupici si duminica placuta!
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!! Stiu ca l-ai primit deja, insa ti-l ofer cu mare mare drag!!!!
RăspundețiȘtergerePapa buuuunnnn...da daaa...vreau si eu!!!
RăspundețiȘtergereESTE GUSTOS SI E USOR DE PREPARAT
RăspundețiȘtergereO sa incerc reteta ta imi lasa apa in gura
RăspundețiȘtergereInteresanta varianta cu hrean! Probez si eu data viitoare!:)
RăspundețiȘtergere