O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar :)
500 gr creier porc
3 oua
sare
piper
faina
pesmet
o lingura smantana
un catel de usturoi(optional).
ulei.
Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.
Incingem ulei intr-o tigaie.
Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.
Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.
Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.
Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.
500 gr creier porc
3 oua
sare
piper
faina
pesmet
o lingura smantana
un catel de usturoi(optional).
ulei.
Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.
Incingem ulei intr-o tigaie.
Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.
Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.
Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.
Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.
De mult nu am facut ,bine ca mi-ai amintit;) pup o zi minunata!!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place foarte mult.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Ador creierul pane.Din pacate niciunu din familia mea nu-l manînca,si fac rar!Eu îl fac putin altfel.
RăspundețiȘtergereÎl curat de pielita sub jet de apa rece.Ramîne perfect curat si fraged.În rest,îl fac ca tine,doar ca nu am adaugat niciodata smîntîna.Dar nu are ce sa strice :D
Mona, fa-l :))
RăspundețiȘtergereAncutza, multumesc.
Eu aici am raspuns si Mayei, Unde a disparut comentariul?:)))
RăspundețiȘtergereMaya, eu gasesc aici creier intr-o forma foarte faina, gen mezel.Eu un sul lung care nu trebuie curatat si se portioneaza fain tare.
Da, smantana, nu strica, dimpotriva :D:)),dar e numai o lingura ;)
Pupici.Noapte buna!
Super feinä Mincare , Ingredient Träznet....
RăspundețiȘtergereCiao
ciao (ai putut sa-l zici? :)))))))) )
RăspundețiȘtergerevai ce am ras !:)))))))