Oare daca mai pun sh-o sticla de vin, ma primeste bunica?;))
Aluat:
500 gr faina
un ou
80 gr unt
o lingura zahar
un cub 25 gr drojdie proaspata
o lingura untura
o lingurita sare
250-300 ml lapte cald
Umplutura
200 gr zahar brun
2 lingurite scortisoara
100 gr ciocolata rasa
50-60 gr unt
Aluat:
Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald.
Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut.
Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Adaugati dupa caz faina sau lapte cald.
Acoperim cu-n servet curat si lasam cel putin o ora la loc cald.
Umplutura:
Amestecam cu mana toate ingredientele.
Cand a crescut aluatul, impartim in doua si fiecare jumatate in 4.
Din fiecare formam o bila mare , pe masa de lucru infainata, o aplatizam cu sucitorul si o taiem in 4.(ca in foto)
Punem cate o lingurita de umplutura si rulam incepand de la baza rotunjita,catre varf, apoi capetele le indreptam usor catre partea opusa varfului.
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu putin unt.
Mai lasam 20 min sa creasca dupa care introducem in cuptorul preincalzit, la aprox180-190 grade si lasam pana se rumenesc frumos.
Acum..depinde de cuptor..la unele trebuiesc coapte pe treapta superioara, la altele pe cea din mijloc..
Le scoatem, le ungem fierbinti cu miere diluata cu putina apa si le acoperim cu-n prosop gros.
ps. eu am umplut cateva doar cu ciocolata rasa.
Aluat:
500 gr faina
un ou
80 gr unt
o lingura zahar
un cub 25 gr drojdie proaspata
o lingura untura
o lingurita sare
250-300 ml lapte cald
Umplutura
200 gr zahar brun
2 lingurite scortisoara
100 gr ciocolata rasa
50-60 gr unt
Aluat:
Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald.
Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut.
Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Adaugati dupa caz faina sau lapte cald.
Acoperim cu-n servet curat si lasam cel putin o ora la loc cald.
Umplutura:
Amestecam cu mana toate ingredientele.
Cand a crescut aluatul, impartim in doua si fiecare jumatate in 4.
Din fiecare formam o bila mare , pe masa de lucru infainata, o aplatizam cu sucitorul si o taiem in 4.(ca in foto)
Punem cate o lingurita de umplutura si rulam incepand de la baza rotunjita,catre varf, apoi capetele le indreptam usor catre partea opusa varfului.
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu putin unt.
Mai lasam 20 min sa creasca dupa care introducem in cuptorul preincalzit, la aprox180-190 grade si lasam pana se rumenesc frumos.
Acum..depinde de cuptor..la unele trebuiesc coapte pe treapta superioara, la altele pe cea din mijloc..
Le scoatem, le ungem fierbinti cu miere diluata cu putina apa si le acoperim cu-n prosop gros.
ps. eu am umplut cateva doar cu ciocolata rasa.
ce faina e poza, unde-i reteta tu?
RăspundețiȘtergerepup,
alina.
io te primesc si fara sticla de vin:D vii?
RăspundețiȘtergerePreciosa! Le cesta y los panes, también la foto...
RăspundețiȘtergereDaca nu te primeste bunica, te primesc eu cu tot cu cornulete si vin... Hai, vii ?!
RăspundețiȘtergereHai adu-le la bunica. N-ai ajuns inca? :)))
RăspundețiȘtergereDe unde ai cos d-ala ca si eu vreau? :P
RăspundețiȘtergere