Ingrediente
pentru 16buc
- 3 oua
- 7 linguri faina
- 3 linguri amidon
- 150 gr zahar
- putina sare
- o lingurita coaja rasa de lamaie si de portocala
- o lingura unt
- 50 gr ciocolata
- 30 gr migdale
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi faina si amidonul , cernute.
Topim untul , il racim si-l adaugam in compozitie omogenizand.
Punem razatura de citrice si amestecam
Formele de briose le ungem cu unt, punempe fundul lor putina faina, apoi luam cu lingura din compozitie punand cate o lingura in fiecare .
Ciocolata impreuna cu migdalele le rasnim si punem cate o lingurita in fiecare forma iar deasupra punem iar din compozitia cu oua.
Preincalzim cuptorul si coacem briosele la foc mic pana se rumenesc usor.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi faina si amidonul , cernute.
Topim untul , il racim si-l adaugam in compozitie omogenizand.
Punem razatura de citrice si amestecam
Formele de briose le ungem cu unt, punempe fundul lor putina faina, apoi luam cu lingura din compozitie punand cate o lingura in fiecare .
Ciocolata impreuna cu migdalele le rasnim si punem cate o lingurita in fiecare forma iar deasupra punem iar din compozitia cu oua.
Preincalzim cuptorul si coacem briosele la foc mic pana se rumenesc usor.
Faine! Si langa o cafea...mmm...
RăspundețiȘtergerePe gustul meu...........Ce zici Miha, ii facem o vizita ?.....hahaha...........da eu mai vreau si o ciorbica dreasa cu smantana si o pizza facuta in 8 min.....hahaha.
RăspundețiȘtergere