O reteta pe care initial am vazut-o la Miha, apoi a probat-o Rivka si mi s-a facut o pofta!!!!!!!
Ingrediente pentru clatite :
400 ml iaurt
2 cani faina
2-3 linguri cacao
o lingurita praf de copt
un varf cutit sare
3-4 linguri zahar
zahar vanilat
3 oua
ulei de floarea soarelui
Pentru umplut:
250 ml frisca lichida
100 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra
2 linguri zahar pudra
Mixam bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam iaurtul apoi faina,sarea, praful de copt si cacaua amestecand usor. Lasam compozitia pentru 30 min la rece.
Intre timp mixam frisca cu smantana iar cand a capatat consistenta dorita adaugam si zaharul si mai mixam putin.
Luam din compozitia de clatite cate un polonic si prajim fiecare clatita intr-o lingurita de ulei.
Le invartim cu o paleta, sunt foarte fragede si pufoase.
Cand s-au racit, intindem frisca pe ele si rulam.
Sunt delicioase!! Nu am avut timp sa le fac frumoase, sa dea bine in foto:)) pentru ca papam si eu, papau si copiii si abia ce am apucat sa fac pozele:))
Clar, devine o reteta favorita!
ei ce fain le-ai facut , v-au placut? eu nu am mai pus zahar in compozitie caci le-am papat si cu magiun de mere, cumparat dar natural fara E-uri si fara zahar, are un gust dulce-caramel asa e foarte bun.
RăspundețiȘtergeresunt tare bune clatitele astea si eu o sa mai fac :)
pune si reteta de tarta cu peste , vreau sa o fac si eu, cand ai timp normal.
Cât de bine şi cât de uşor se pare pupici! I a lua o să merg pe drum, mănâncă şi Felicitări!
RăspundețiȘtergere(Que bueno y que fácil parece!!
Me llevo uno para ir comiendo por el camino
Felicidades y besitos!)
Alina, mi-au placut foarte foarte mult! multumesc mult. Eu le prefer mai duci. pup mare
RăspundețiȘtergereMaria, sarumana. Sa le incerci, sunt rapide si foarte bune.pup.
Am intrat, am citit si...voi gati!!!
RăspundețiȘtergereReteta este ispititoare si ma va face sa ma gandesc la ea.Deci o voi incerca si eu.
elisa, spor>:d<
RăspundețiȘtergereastept impresii. la mine n-au apucat sa se raceasca:))).ai grija cum le invarti in tigaie, eu m-am folosit de-o paleta.
Ce e smantana dulce? Cum o recunosc in magazine? credeam ca e frisca lichida..
RăspundețiȘtergerecum recunosc smantana dulce in magazine? credeam ca ea e frisca lichida...
RăspundețiȘtergereElisabeta,ma refeream la smantana obisnuita, da, ai dreptate, nu trebuia sa scriu dulce, creeaza confuzii. Obisnuiesc sa amestec cele doua, pentru ca nu-mi place frisca asta vegetala,are un gust..departe de frisca pe care-o facea mama acasa..asa ca amestecand-o , e delicioasa. Daca gasesti "smantana dulce LaDorna" e ideala, aia e grozava, desi e mai scumpisoara.
RăspundețiȘtergere