Aveam niste cannelloni pe care nu le voiam sarate ci dulci şi cu ce
mergeau mai bine? Cu brânză, nu? Dar au nevoie şi de un sos, de vanilie
să fie! Dar parcă şi ceva deasupra, no fi bun cu bezea? Şi încet, încet
mi-am dat seama că e exact modul de preparare al clătitelor bănăţene,
desertul meu preferat. Doar că mult mai simplu cu paste, însă la fel de
bun ;).
Pune într-o oală apă la fiert.
Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.
Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.
Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.
Unge un vas cu unt.
Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.
Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.
Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.
Preîncălzeşte cuptorul.
Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.
Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.
E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.
Poftă bună.
Ingrediente
- 12 bucăţi cannelloni
- 450 gr brânză de vaci
- două ouă
- 3 linguri zahăr (sau după gust)
- o mână de stafide (opţional)
- două linguri gris
- coajă rasă de portocală
- puţină sare
- o linguriţă esentă rom
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
- 3 albuşuri
- 4 linguri zahăr tos
- jumătate linguriţă oţet
Pune într-o oală apă la fiert.
Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute.
Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească.
Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris.
Unge un vas cu unt.
Umple fiecare cannelloni cu brânză cu ajutorul unei linguriţe.
Aşează-le în tava unsă, unul lângă altul.
Amestecă ingredientele pentru sos şi toarnă peste paste.
Preîncălzeşte cuptorul.
Între timp prepară bezeaua mixând spumă albuşurile. Adaugă în ploaie zahărul , adaugă oţetul şi mixează până obţii o compozitie fermă, lucioasă şi zahărul e diluat.
Aseaz-o uniform în tavă şi bagă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte frumos.
E bună şi caldă şi rece. Eu am tăiat-o fierbinte.
Poftă bună.
Foaaaaaaaarte misto ce-ai facut Gabyt ; cred ca le-a placut rau , piticilor tai :d
RăspundețiȘtergereWoooow, suuuper idee!
RăspundețiȘtergerePupici
Sa mai zic ca-mi ploua in gura?! Nu cer ca stiu ca nu mai ai.. :)
RăspundețiȘtergereEu ce sa mai zic, a zis Simo prima :)) Mi-e o pofta.... :D
RăspundețiȘtergereMmmm,am facut caneloni umplute cu de toate,numai cu branza nu;voi avea in vedere pe viitor!!
RăspundețiȘtergereMinunate,pup si multumesc pentru idee!!
Hahaha,m-am uitat sa vad cate bucati de cannelloni mai am in cutie si am gasit doar 6 buc.Nici nu stiu ce sa fac,sa probez reteta cu astia 6 sau sa am rabdare sa-mi mai cumpar.Cred ca am rabdare mai bine ca numai ne amagim cu cei 6.Arat foatre foarte bine! :-*:-*
RăspundețiȘtergere